Yer Tartışması Kaçak Yapıları Ortaya Çıkardı



Akyaka Mahallesi sınırlarında bulunan 3 bin 500 metrelik sahilde faaliyet gösteren 7 rüzgar sörfü okulunun yetkilileri, daha önce sağlık noktası olarak belirlenen alana iki yeni okul açılmasına tepki gösterdi. Sahildeki mevcut okul sahipleri, yeni kurulacak okulların yer itibarıyla haksız rekabete yol açacağı iddiasıyla prefabrik yapılarını sahile getiren okul sahipleriyle tartıştı. Tartışma üzerine sahile gelen jandarma ekipleri, durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Müdürlük yetkilileri, sahile gelerek yeni kurulacak iki okul ile mevcut okulların bulunduğu alanda inceleme yaptı. Yetkililer, birinci derecede sit alanında bulunan yapıların kaçak olduğunu tespit ederek, tutanak tuttu. Yetkililer, Muğla Kültür Vakfı Koruma Müdürlüğünün izniyle yapılan kafeterya dışındaki tüm yapılarla ilgili işlem yaptı.

Akçapınar sahilinin işletmeciliğini yapan MELSA Şirketi Genel Koordinatörü Muhammet Serttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni açılacak okullar için gerekli izinlerin yanı sıra Muğla Valiliğinden de "olur" alındığını belirtti. Mevcut okul sahiplerinin yeni kurulacak okulların sahile girişine izin vermediğine değinen Serttaş, "Muğla Valiliğinin onayıyla iki okulun yetkilisi bölgeye konteyner getirdi ancak mevcut okul sahipleri girişimize izin vermiyor. Hukuk dışı bir uygulama var. Biz de gerekli mercilere durumu ilettik, çıkacak kararı bekliyoruz" dedi.

Akçapınar sahilinde bulunan okul sahiplerinden Özgür Ceylan ise kimsenin okul açmasına karşı olmadıklarını ancak okulların daha önce sağlık noktası olarak belirlenen alana açılmak istenmesine tepki gösterdiklerini söyledi.

Daha önce 4 okulun aynı noktaya okul açmasına izin verilmediğine dikkati çeken Ceylan, "Buraya açılacak okulların mevcut okulların önüne geçerek hak ihlali yapmasından şikayetçiyiz. Sorun da buradan kaynaklanıyor" diye konuştu.