Yeşil Alan İsteyen Kadın ve Çocuklara Biber Gazı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Atakent ile Taçyaprak Konutları bölgesinde yaptıracağı 14 ayda bitmesi planlanan ticaret merkezinin yeşil alana kurulacak olmasını protesto etmek isteyen mahalle sakinlerine zabıta müdahalede bulundu.

Mahalle sakinlerinden Lerzan Göremen "25 Ocak'ta temel atma töreninde 10'u kadın, 2'si çocuk toplam 20 kadar mahalle sakinine zabıta biber gazı sıktı, darp etti, hakarette bulundu" dedi. Göremen aralarından vücutlarında darp izi bulunan iki kişinin zabıta hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgisini verdi.

Göremen "5 yıldır Atakent'teyim. Ticaret merkezinin yapılacağı alanın yeri değiştirildi ve yeşil alana kurulmak isteniyor. Bunun nedeni aldığımız duyuma göre o alanın AKP'li çevreye peşleş çekilmek istenmesiymiş. Diğer yandan tek yeşil alanımız da yok olacak. Buna tepki göstermek istedik" dedi.

Göremen kadın ve çocuklara zabıtanın biber gazı sıkmasının şaşkınlığını yaşadığını söyleyerek "Zabıta da polisliğe, jandarmalığa soyunmuş. Kabul edilebilir değil" dedi.