Yeşil, Saydam ve Mahrem



Garanti Koza, Anadolu yakasına iddialı bir projeyle giriyor. Koza Koru Çamlıca isimli projede üç ilke var: Yeşillik, saydamlık ve mahramiyet. Projede 11 dönümlük arsa içinde yer alan çam ağaçlarının korunulmasına özel bir gayret gösterildi. Ağaçların büyük kısmı korunarak, toplam 40 konut, boşta kalan alanlara yerleştirildi. Çevrenin kesintisiz görülebilmesi için de şeffaf bir konsept geliştirildi. Konutların dış cephelerinde kullanılan cam, panoromik manzara sağlayacak.

Bu arada saydam projede mahrem alanlar yaratılmasına da önem verildi. Ve, özel bir mermerle oturma kısımlarının arkada kaldığı bir tasarım geliştirildi. Projenin bir diğer özelliği ise Murat Tabanlıoğlu’nun ilk kez İstanbul Anadolu yakasında bir projeyi tasarlamış olması. Projede imzası olan bir diğer ünlü mimar ise Melkan Gürsel. Büyük Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde yer alacak bu projeden beklenen gelir ise 40 milyon euro.

Projenin bir diğer temel özelliği olarak her bir konutun bireysel tercihlere uygun olarak dizayn edilebilmesini gösteren Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Dr. Murat Binark, projenin inşasına 2010 sonunda başlayacaklarını kaydetti. Binark, şöyle konuştu: “Projemiz, az sayıdaki sakinlerine standardı yüksek bir dünyanın kapılarını aralayacak. 10 bloktan oluşan projede yer almak isteyenler için 3 farklı konut tipi sunacağız. Fiyatlar ise 850 bin euro’dan başlıyor.”

Soldan sağa: Garanti Koza Pazarlama Grup Başkanı Coşkun Erginer, Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Murat Binark, Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, mimar Murat Tabanlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ergül Hacim ve Mustafa Büyüksandalyacı

Bir bakışta

Arsa: 11 bin 576 metrekare
Blok sayısı: 10
Konut tipleri: Projede 198 metrekare kapalı alan ve 122 metrekare teraslı dörtlü dubleks, 385 metrekare kapalı alan ve 247 metrekarelik teraslı ikili dubleks seçenekleri var. Ancak, knutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 metrekare kapalı alan ve 318 metrekarelik teraslı konut tipleri mevcut.
Konut sayısı: 40
Fiyat aralığı:  850.000 euro - 1.100.000 euro
Tamamlanma tarihi: Ekim 2012

Çocukluğunun arsasına proje

Koza Koru Çamlıca’nın yer aldığı arsanın özel bir öyküsü var. Şu anda Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel’in ailesinin bu arsada bir evi varmış ve neredeyse tüm çocukluğu da burada geçmiş. İlkel, şöyle konuştu: “Projemizin yer aldığı bu alanı hem değeri hem de güzelliği nedeniyle ham bir elmasa benzetiyorum. İyi bir usta, elması dinler ve onun içindeki ışığı en iyi şekilde yansıtacak şekli bulur. Bu açıdan projeyi Türk mimarlığını uluslararası platformda gururlandıran Tabanlıoğlu’na teslim ettik.”

Tabanlıoğlu'ndan projeye yakın plan

Binaların yeri ağaçlara göre: Doğallığın ve yeşilin içiçe olmasına özen gösterdik. Binaların konumlarını, ağaçların yerine göre belirledik. Güneşin ve doğallığın evin içine kadar uzanması için camları geniş tuttuk. Çünkü son yıllarda cam teknolojisi çok gelişti.

Vazgeçilmez üçlü: En can alıcı taraf  yeşillik, saydamlık ve mahremiyet üçlüsü. Konsept olarak saydam bir bina kurduk. Ama insanların mahremiyetlerine de dikkat ettik. Yere kadar inen Fransız balkon ve pencerelerin yanı sıra özel bir mermerle oturma kısımlarının arkada kaldığı bir tasarım geliştirdik.

Geleneksel ve modernin harmanı: Geleneksel evlerin bir takım özelliklerini modernize ederek projede kullandık. Örneğin eskiden evin önünde ve arkasında teraslar olurdu. Günün değişik saatlerinde farklı noktalar kullanılırdı. Bu özelliği projeye taşıdık.