Yeşil Vadi Toz Duman!



Başkent’in ana arterlerinden biri olan Samsun yolunun yanı başında yükselen Mamak TOKİ Yeşil Vadi Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, “Lüks konutlara kavuştuk diye sevinirken, hiç beklemediğimiz sorunlarla uğraşır olduk. Kapıyı örtüp girebileceğimiz bir evimiz var ama, hiçbir şey dışardan göründüğü kadar toz pembe değil” dedi.

Sorunlar yumağı

Hürriyet'in haberine göre, asfaltsız ve kaldırımsız yolların, bölgede yaşayan herkesi canından bezdirdiğini belirten vatandaşlar, şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Evlerimizi teslim ettiler ancak, bizleri tozun toprağın içinde yaşamaya mecbur bıraktılar. Bazılarımız mülk sahibiyiz. Bir de binlerce lira para dökerek buradan ev alanlar var. Ev sahibi olabilmek için kimisi yıllarca çalışıp biriktirmiş, kimisi bankalardan kredi çekmiş. Bu insanlar için buradaki çileyi çekmek daha zor.”

Yüksekte kaldı

Yolun ortasında yüksekte bırakılan rögar kapaklarının da araçlara zarar verdiğini ifade eden bölge sakinleri, “Rögar kapakları, yolu bilmeyen insanlara kurulmuş en büyük tuzak. Arka arkaya sıralanan bu kapaklar, yerden oldukça yüksekte bulunuyor. ‘Nasılsa asfalt’ atacağız diye düşünerek bu kapakları öylece bırakıp gittiler. Haftalar geçmesine rağmen, asfalt atılmadığı için rögar kapakları da böyle meydanda kaldı” dedi.