Yeşil Yol Projesi Masaya Yatırıldı



Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda bir araya gelen Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) heyeti ile 8 ilin İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri projeyi yeniden masaya yatırdı. DHA'dan Muhammet Kaçar'ın haberine göre, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye projeyle ilgili endişelerini aktaran Fırtına İnsiyatifi üyeleri, çıkacak kararı beklediklerini bildirdi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yeşil Yol'un geçeceği Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerinin İl Özel İdare Genel Sekreterleri ile Yol ve Ulaşım Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda projenin genel hatlarıyla ele alınacağı, tepkilerin odağındaki Rize'nin Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasında Yeşil Yol bağlantısının da değerlendirileceği öğrenildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Toplantı öncesi toplanan Fırtına İnsiyatifi üyeleri, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ile görüştü, Yeşil Yol projesine karşı endişelerini dile getirdi. Fırtına İnsiyatifi üyesi Kürşat Ayanlar, yaylalarından, evlerinin önünden geçen Yeşil Yol gibi büyük bir projenin kendilerine anlatılmadığını belirterek, "Yeşil Yol'a tepkilerimiz medeniyet karşıtlığı üzerinden değerlendiriliyor. Aslında yola karşı değiliz. Böyle büyük bir projenin halka sorulmadan evimizin önünden, yaylalarımızdan geçirilmesinin sosyal yapımızı değiştirmesinden endişeliyiz. Kaygılarımız nedeniyle projeye karşı duruyorsak bu bizim anayasal hakkımızdır" dedi. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise, "Bölgenin zenginliği için bu yolu yapacağız ve asla çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz" diye kısa bir açıklamayla yetindi.

Grup, Yeşil yol toplantısında alınacak kararların açıklanmasını beklediklerini ifade ederek otel önünden ayrıldı. Toplantı sonrasında Yeşil Yol projesiyle ilgili açıklama yapılacağı bildirildi.