Yeşilköy'de Park Kavgası Büyüyor



Yeşilköy sakinleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında haftasonu başlayan park kavgası büyüyor. Semt sakinleri İBB'nin Yeşilköy'deki Olimpiyat Parkı'nın altına otopark yapma projesini protesto etti ve çalışmaları engellemeye çalıştı.

İBB'ye bağlı İstanbul Park AŞ, Yeşilköy Olimpiyat Parkı'nın altına otopark yapmak için proje geliştirdi. Belediyeden yapılacak otoparkın ihalesini kazanan inşaat firması, inşaata başlamak için hazırlık yaptı. Çeşitli kaynaklardan semt parkının otoparka çevrileceğini ve üzerine de iş merkezi inşa edileceğini duyan çevre sakinleri, pazar günü basın açıklaması yaparak otopark istemediklerini dile getirdi. Çevre sakinlerine destek veren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de otopark inşaatını engellemek için elinden geleni yapma sözü verdi. Bakırköy Belediyesi dün yapılan eylemler sırasında, inşaat için parka konulan şantiye konteynırlarının kaldırılması için bölgeye vinç getirdi. İBB yetkilileri ile Bakırköy Belediyesi çalışanları arasında yaşanan gerginliğe çevre sakinleri de katıldı.

Bu arada Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin ve İSPARK Müdürü Kadir Gurbetçi, Olimpiyat Parkı'na gelerek parkta toplanan çevre sakinlerine otopark projesi ile ilgili bilgi vermek istedi. Kaymakam Şahin'i konuşturmak istemeyen çevre sakinleri, İSPARK Müdürü Kadir Gurbetçi'yi de alkışlarla protesto etti. Gurbetçi, çevre sakinlerinin protestosuna rağmen otopark projesini anlatmaya çalıştı. Gurbetçi, semt parkının yıkılmayacağını, ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Parkın altına otopark yapılacağını anlatan Gurbetçi, zeminin üstünün park olarak kalacağını söyledi. Gurbetçi'nin açıklamalarına rağmen ikna olmayan çevre sakinleri İBB'ye yönelik protestolarını sürdürdü.