Yetimhaneyi Öyküsü Kurtardı



Cumhuriyet'in haberine göre, öldürülen gazeteci Hrant Dink ile Rakel Dink kaldığı Tuzla’daki Ermeni yetimhanesinin bir kısmı dün kepçeyle yıkıldı. Yetimhanenin duvarlarını Hrant Dink’le birlikte yaptıklarını belirten Garabet Orunöz “Yıkımı görünce sol tarafımı hissetmedim. Ha kolum kesilmiş, ha burası yıkılmış” dedi. Orunöz, gözyaşlarını tutamayarak yetkililere “buranın her santiminde çocukların, bizlerin emeği var. Burayı yıkarsanız emeğimi helal etmiyorum. Burası çocukların olarak yeniden düzenlensin” diye seslendi.

Gözyaşlarını tutamadı

Yetimhanenin bir kısmı dün kepçelerle yıkıldı. Ermeni yurttaşlar yıkımın devam etmesini engelleyerek süresiz nöbet başlattı. Yetimhaneye gelen Garabet Orunöz Gözyaşlarını tutamadı. Orunöz 1967’de, 7 yaşında yetimhaneye geldiğini belirterek o anları şöyle anlattı: “1975’e kadar buradaydım. Üst katın inşaatı devam ederken ben buraya geldim. Bugünkü teknolojiyle hemen bitmedi. 400, 500 mesafeden denizden kum taşıyarak. Kumu elekten geçirerek. Kumu tulumbadan geçirip kuruturduk. 3 gün harç yapardık. Sonra da 21 gün o beton yanmasından diye sulardık.”

Orunöz “32 senedir ne yapıldı ki... İnsanlarda ne vicdan ne duyarlılık bırakmışlar. Villa almanın peşindeler. Çocuğun emeği, yok öyle bir şey” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu