Yıkarsan Yıkarım



Başkanlığını MHP’li Aytaç Durak’ın yaptığı Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Baraj Gölü kıyısında 17 kafeterya yaptırdı. Adana Valiliği de bu kafeterya için, “gecekondu oldukları” gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi de Adana Valiliği’ne, Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (MOBESE) komuta kontrol binası için yıkım kararı çıkararak karşılık verdi.

‘Acil tahliye istendi’

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, valiliğin aldığı karar üzerine 5 milyon 273 bin TL’ye ihale edilen Mobese Projesi’nin beyni konumundaki bina ile ilgili yıkım kararı aldı. Valiliğe gönderilen 16 Ekim tarihli yazıda, Mobese binasının imar planında yol üzerinde kaldığı belirtilerek, yol çalışmalarının aksamaması için “acil olarak tahliye edilmesi” istendi. Genel Sekreter Hasan Gülşen imzalı kararda, tahliye edilmesinin ardından Mobese binasının belediye tarafından yıkılacağı belirtildi.

Adana Valiliği, daha önceki yazışmalarda Adana Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası yapılıncaya kadar Mobese binasının yıkılmamasını istedi. Ancak, Büyükşehir Belediyesi “acilen yıkım” kararından geri adım atmadı.

Açılışı yapılamadı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 10 Temmuz’da yaptığı ziyarette Mobese komuta kontrol binasında incelemelerde bulunmuş, bu brifing sırasında izleme sisteminin 18 Ağustos’ta faaliyete geçeceği açıklanmıştı. Ancak, bu açılış yapılamadı. Büyükşehir, valiliğin kararına rağmen kafeteryaları yıktırmayıp, “Bu bölge rekreasyon alanı ve yetki bizde” dedi. Valilik, İçişleri Bakanlığı’ndan görüş isteyerek beklemeye geçti.