Yıl Bitmeden Piyalepaşa İstanbul’un % 30'unu Satacak



Polat Holding tarafından gerçekleştirilen Piyalepaşa İstanbul, Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak tarif ediliyor. 2015 ve 2016 satış hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında, satış kampanyası kapsamında hazırlanan reklam filminin de ilk gösterimi yapıldı.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, kentsel dönüşüm çalışmaları ve proje hakkındaki görüşlerini aktardığı konuşmasında, “Bugün biz üç ayrı heyecanı aynı anda yaşıyoruz. Biliyorsunuz projemizi ilk Mipim’de sizlerin de katılımı ile görücüye çıkarmıştık. Şimdiyse Türkiye lansmanı için yine bir aradayız. İkinci heyecanımızın sebebi; satış ofisimizin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Proje içerisinde yer alan Alışveriş Sokağı (AVS) ile yıllık 10 milyonu aşkın ziyaretçi hedeflediklerini belirten Polat “Projemizin en önemli ve farklılaştırıcı özelliklerden biri yerli ve yabancı 120 mağazanın yer alacağı Alışveriş Sokağı’mız olacak. Biz burada 550 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ikinci bir İstiklal Caddesi yaratmak istiyoruz. Bölgede ve çevresinde bu konseptte, bu kadar markayı bir araya getiren başka toplu bir alışveriş alanı yok. Kurguladığımız bu konseptle, sokaktaki alışveriş ve semt kültürünü Piyalepaşa İstanbul’da göreceksiniz” dedi.

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise toplantıda projenin özelliklerini ve projeyle ilgili gelişmeleri paylaşarak, hedeflerini şöyle açıkladı: “Bugün ilk kez sizlerle paylaştığımız reklam filmimiz ile birlikte kampanyamızı da başlatmış oluyoruz. Kampanyamız öncesinde duyurularımızı yapmadan projemizin %10 satışını gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar konutlarımızın %30’unu, 2016 yılının sonuna kadar ise %50’sini satmayı hedefliyoruz” dedi. Yücel, projedeki konutların metrekare satış rakamlarının 8 bin 500 TL, rezidansların ise 10 bin 500 TL’den başladığını dile getirdi.

"Mimar Sinan'dan esinlendik"

Projenin mimarı iki design group Yönetici Ortağı Y. Mim. Murat Kader ise, “iki design  group olarak Piyalepaşa İstanbul ile geçmişin mimari oran ve öğelerini çağdaş bir yöntemle yorumlayarak günümüz yaşam biçimiyle buluşturduk. Mimar Sinan’ın modern ustalık eseri Piyalepaşa Camisi’nden ve onun donatılarından esinlendik. Eylül ayında International Property Awards tarafından da ‘En İyi Karma Kullanım Mimarisi’ kategorisinde ödüllendirilen Piyalepaşa İstanbul, zevkle tecrübe ettiğimiz bir mimarlık ve devamlılığı olan dokusuyla yepyeni bir şehircilik anlayışıyla yaratılan önemli bir kentsel dönüşüm projesidir” diye konuştu.

4 katlı otopark yapılıyor

Beyoğlu’nun merkezinde 800 milyon dolarlık yatırımla, 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’ndan oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Projede, 55 m²’den 207 m²’ye, stüdyodan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Projede 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otoparka yer veriliyor.