Yıldırım: Hemzemin Geçitler Alta ya da Üste Alınacak



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Sincan’daki hemzemin geçitleri birer birer ya üste ya alta almak suretiyle demiryolu-karayolu trafik emniyetini daha güvenli bir şekilde sağlamaya çalışıyoruz’’ dedi. Yıldırım, Ankara’nın Sincan ilçesindeki demiryolu istasyonu, Lale hemzemin geçit kavşağı ve çevre yolunda Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile incelemelerde bulundu.

Zaman zaman vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Ankara-İstanbul arasında sefer yapan yüksek hızlı trenin Sincan’daki kavşaklardaki trafiği de artırdığını söyledi. Sincan-Kayaş arası sefer yapan banliyö trenlerinin yenileneceğini anlatan Yıldırım, ‘’Sincan’daki hemzemin geçitleri birer birer ya üste ya alta almak suretiyle demiryolu-karayolu trafik emniyetini daha güvenli bir şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Bir tanesi bitti. Hemzemin geçitlerde araç trafiğini alttan geçiriyoruz. Lale hemzemin geçidi de hemzemin olmaktan kurtarılacak. Böylece, karayolu, demiryolu ve yaya trafiği daha güvenli bir hale gelmiş olacak’’ diye konuştu.
Yıldırım, Lale hemzemin geçidi ile Sincan Sanayi arasındaki üç dönümlük bir bandın Sincan Belediyesi ile TCDD tarafından düzenleme yapılarak halkın kullanımına sunulacağını ifade etti.

Yıldırım, Sincan-Kayaş arasında hizmet veren banliyölerin yenilenmesine ilişkin bir soru üzerine Sincan-Kayaş arasında hizmet vermesi planlanan 32 setten teslim alınan 10’unun testlerinin devam ettiğini bildirdi. Yıldırım, Ankara Garı’nın yanına yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı’nın ‘’Yap-İşlet-Devret’’ modeliyle ihale edileceğini söyledi. Projeyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Bakan Yıldırım, YPK’dan onay alınmasının ardından proje ihalesini çıkacaklarını kaydetti.