Yıldız Teknik’te ‘Kısa Devre’



Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’ndeki Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde 13 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında ‘Kısa Devre’ başlıklı bir sergi düzenleniyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği, Beşiktaş Kampüsü’ndeki Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Kısa Devre” sergisi, star sanatçıların halihazırda var olan yapıtlarını provokatif bir tavırla ele alarak kısa devreye uğratıyor ve büyük sergi mitini sorguluyor. Kısa Devre, bu tavrıyla güncel sanattaki yeni sergileme biçimlerine izleyicinin beklentisi için bir alternatif öneriyor.

‘Kısa Devre’ sergisine katılan sanatçılardan Orton Akıncı, projesinde, Phil Collins ve Steve McQueen gibi güncel sanat ve popüler kültürün eşsesli isimleri üzerinden ironik bir sunum gerçekleştiriyor. Akıncı, aynı zamanda sergi ekonomisini sorgulayarak serginin ölçeğini etkileyen kurmaca durumlar oluşturuyor.

Ahmet Öğüt, kendisine hediye edilmiş ya da sergilerden topladığı koleksiyon değeri olmayan yapıtları yeniden sergileyerek, dolaşım ve meta değerlerini tartışmaya açıyor.

Metin Çavuş’tan ‘Potemkin Zırhlısı’
Metin Çavuş ise sinema tarihinin en popüler filmlerinden biri olan ‘Potemkin Zırhlısı’nın başarı öyküsünü, filmin kahramanlarından biri olan Matsushenko ve filme konu olan Potemkin Zırhlısı’nın trajik öykülerini iç içe geçiriyor. Tarihin, öyküleştirmenin, başka bir yöntemi olduğu fikrini, kurmaca / belgesel ekseninde üç öykü üzerinden tekrar sorguluyor.

Seda Hepsev, birbirinden farklı sekiz yazarın aynı kavramı ya da benzer konuları işledikleri kitaplara müdahale ederek yeniden sunuyor.

Sergi, cumartesi - pazar günleri dışında 09.00-17.00 arası gezilebilir.

Detaylı bilgi için:
kisadevreinfo@gmail.com
www.shortcircuitinfo.blogspot.com