Yıllardır Dünyayı Dolaşan Sergi Şimdi de İstanbul'da



İtalyan Kültür Merkezi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk-İtalyan Diplomatik ilişkilerinin başlangıcının 150. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, İtalyan sanatı ve tasarımı üzerine muhteşem bir koleksiyonu İstanbul'a getiriyor.

İtalyan Kültür Merkezi ve İtalyan Dış Ticaret Ofisi tarafından organize edilen 8 Haziran İtalyan Festivali kapsamında, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Tepta işbirliğiyle düzenlenen "İtalya Aydınlatıyor Yüz Güneş'' sergisinde, İtalyan Pavia Sartirana Sanat Vakfı koleksiyonundaki en özgün yapıtlar yer alıyor.

Tophane-i Amire'de İtalyan Büyükelçisi Carlo Marsili tarafından açılan sergi, yıllardır bir çok İtalyan Kültür Merkezi tarafından konuk edilerek dünyayı dolaşıyor. Koleksiyon, Sartirana Sanat Vakfı'nın son yıllarda oluşturduğu koleksiyonların en ilginçleri arasında. Koleksiyonda, resim ve heykelin yanısıra, yenilikçi mimari projeler ve tasarım objeleri de yer alıyor.

Sanat ve estetiğin sürekli yeniden yorumlandığı İtalya'ya adanan bu özel ve fantastik sergide yapıtları bulunan sanatçılardan bazıları şunlar:

Angelo Rinaldi, Roberto Fallani, Marco Lodola, Eugenio Carmi, Mario Merz, Gio Ponti, Achille e Pier Giacomo Castiglioni, Giotto Stoppino, Philip Stark, Oscar Tusquet, Denis Santachiara, Andrea Anastasio ve Ettore Sottsass.