Yılmaz Güney Sineması Süs Havuzuna Çevriliyor



Batman Belediyesi tarafından 2004 yılında kurulan, 2016’da atanan kayyum tarafından da kapısına kilit vurulan ve 30 Ocak 2017’de elektrik kontağında çıktığı ileri süren bir yangında küle dönen Yılmaz Güney Sineması’nın yeri, yeni kayyum tarafından süs havuzuna çevriliyor.

Kentin simgesi haline gelen ve faaliyet gösterdiği 10 yıl içinde ucuz ve kaliteli hizmet sunan sinema, birçok festival, panel ve sergiye ev sahipliği yaptı.

Kent halkı ve siyasetçilerin ‘sinema olarak kalması’ yönündeki taleplerinin de kayyum tarafından görmezden gelindiği belirtildi. Kayyum yönetiminin ‘Cami mi, sinema salonu mu, yeşil alan mı’ şeklinde daha önce yaptığı anket çalışması, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

BirGün’de yer alan MA kaynaklı habere göre; sinemanın kurulu bulunduğu arazi uzun bir süre çitlerle çevrili durumdaydı. Son birkaç gün içinde çitler kaldırılırken, alanın Atatürk Parkı'na dahil edilmek istendiği öğrenildi. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sinemanın bulunduğu alan parka dahil edilerek süs havuzu yapılacak. Bu kapsamda kazı çalışmaları başlatılan alanda su boruları döşenmeye başlandığı aktarıldı.