Yılmaz Zenger'den "No Computer" Tasarım Atölyesi



 Meslek yaşamı boyunca tasarım yaklaşımını yenilik kavramıyla iç içe inşa etmiş olan Yılmaz Zenger, İstanbul için tasarladığı “Heykel Kent Mobilyaları Attached to…” sergisi kapsamında gerçekleştireceği atölye ve konferans aracılığıyla bu yaklaşımını yeni kuşak tasarımcılarla paylaşacak. Sergi 08 – 18 Ekim 2008 tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi’nde ziyaret açılacak.

17-18 Ekim 2008’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde Yılmaz Zenger’in yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan ‘No Computer Tasarım Atölyesi’nde tasarımcıların, dijital ortamla ilişkisini keserek yeni form ve malzemeler üzerine araştırma yapmaları sağlanacak. Ayrıca tasarlanan nihai ürünün prototip boyutunda üretilmesine destek verilecek. Zenger bu etkinlik ile tasarımcıyı, bilgisayarın etkisinden kurtarıp, arada ekran olmadan gerçek ortamda ve gerçek malzemelerle formlar oluşturmaya teşvik edecek.

Farklı bir malzeme ile sıfırdan üretmek, tasarlamak, form ve işlev kavramlarının derinlemesine tartışılacağı workshop, tasarım disiplinlerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu alanlarda eğitim almış profesyonel tasarımcılara açık.

Ayrıca Yılmaz Zenger’in atölyeye paralel etkinlikler kapsamında tasarım, malzeme ve üretim yöntemleri arasındaki ilişkiler üzerine vereceği konferans’ta tasarım ve yenilikçilik kavramını Türk tasarımının önemli isimleri ile birlikte tartışmaya açılacak.

Tüm ilgililere açık ve ücretsiz olan kısıtlı kontenjanlı bu konferansa kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Atölyeye katılım hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.