Yine Skandal Yine TOKİ

Sık sık skandal haberleriyle gündeme gelen TOKİ’nin Tunceli’de yaptığı konutlar çürümeye başladı

Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde 2006 yılında anahtar teslimatı yapılan TOKİ konutları, şimdiden çürümeye başladı. Duruma tepki gösteren ev sahipleri, sorunlara ilişkin yaptıkları başvuruya yanıt verilmediğini söyledi.

AK Parti Hükümeti’nin seçim propagandası olarak kullandığı TOKİ konutları çürük çıktı. Yapımına 2005 yılında başlanan ve 2006 yılında da anahtar teslimatı yapılan 80 adet konut, aradan bir yıl geçmesine rağmen dökülmeye başladı. Çatıları akan, zemin katlarını su basan, sıvası dökülen konutlarda, yurttaşlar kendi çabalarıyla eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Ekonomik durumları iyi olmadığı için bu konutları tercih eden vatandaşların çoğu, tadilat fiyatının evin fiyatının yüksek olmasından yakınıyor.

‘Bu durum bizi huzursuz ediyor’
İlk günden sorunlarla karşılaştığını belirten konut sakinlerinden Perihan Kargın, sorunları birçok kez ilgililere iletmelerine rağmen herhangi bir çözümün yaratılmadığını söyledi. Kargın, kendi imkanlarıyla da olsa tamir yapamaz durumda olduklarını ifade ederek, “Artık sorunların içinde yaşayıp gidiyoruz. Kimsenin maddi durumu da o kadar iyi değil ki, kendisi yapsın bir şeyler. Evimizi su basıyor. Çatılar akıyor, kapılar kırık. Kendimize ait evimiz olacak diye borçlandık geldik buraya, ama şimdi bunları yaşıyoruz. Ve bu durum bizi huzursuz ediyor” diye konuştu.

Tunceli’de geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle evini su basan ve evin zemini ıslak olduğu için eşyalarını yerleştiremeyen Ali Ekber Uluç adlı vatandaş, bu durum karşısında ne yapacağını bilmez durumda olduğunu söyledi. Uluç, “Her tarafı su bastı. Yatak, kanepe, halı, ne varsa su içinde kaldı. Tesisatlardan da su akıyor aynı zamanda. Bir yerden sıkıyoruz diğer taraftan akıyor. Evin zemininde çimento diye bir şey yok, hepsi kum. Böyle şey mi olur?” dedi.

Çatıya kova ve leğen takviyesi
Çatı aktığı için evlerindeki kova ve tencereleri suyun aktığı yere koyduklarını belirten Şengül Karataş adlı vatandaş ise şunları dile getirdi: “Kanalizasyon hatlarında sorun var, lağım kokuyor her taraf. Elektrik kabloları dışarıda. Çevre düzenlemesi yok. Kapılar çatlak ve doğramaları iyi değil. Tuvalet ve banyolarımız akıyor. Su boruları kaç kez patladı. Yolumuz yok. Yağmur yağdığında su içeri giriyor, çamur içeri giriyor. Şofben bacaları iyi olmadığı için duman içeri giriyor ve bu yüzden zehirlendik. Bacalar akıyor; biz leğen, kova, tencere koymuşuz şimdi. Maddi durumuz iyi değil, asgari ücret ile çalışıyoruz. Bütün bunları kendi imkanımızla nasıl yapacağız? Sorunlarımızı iletiyoruz ama ilgilenen yok.”