Yivli Minare'ye Dış Cephe Restorasyonu

Foto: Okan Özer / AAAntalya'nın sembolü Yivli Minare'nin dış cephe restorasyon çalışmalarına başlandı. Yivli Minare'de restorasyon işini üstlenen Kaan Restorasyon Firması Müdürü Doğan Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minarenin dış cephe restorasyon çalışması için iskele kurulduğunu, ardından iskele çevresine branda geçirilmeye başlandığını belirtti. Ünsal, ''Yivli Minare Antalya'nın sembolü olmasından dolayı iskelenin etrafını kapatacağımız brandanın rengini beyaz seçtik. Yani Yivli Minare'ye adeta gelinlik giydirdik'' dedi.

Yivli Minare'nin dış cephesindeki tuğlalarda çözülmeler ve çürümeler olduğuna dikkati çeken Ünsal, restorasyon çalışmasında ilk olarak çürük tuğlaların tespitinin yapılacağını kaydetti. Dış cephedeki tuğlaların yenileneceğini söyleyen Ünsal şu bilgileri verdi:

''Minarede orijinalına uygun olmayan sıva var. Bu sıvalar sökülecek. Minarenin tepesindeki alemin olduğu kurşun da yenilenecek. Restorasyon tamamlandıktan sonra Yivli Minare'nin aydınlatılması yapılacak. Restorasyon çalışmasının bu yıl sonunda tamamlanacağını düşünüyoruz.''