YMG, İnşa Ettiği Otelin İşletmesine Ortak Oldu



İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Yapı Market Group (YMG), İzmir Özdere'de açtığı Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel ile turizm sektörüne girdi. Otel için 40 milyon euro yatırım yapan ve otelin işletmesini yüzde 50-50 ortaklıkla Zentur ile paylaşan Grup, aynı ortaklık yapısıyla ekim ayında da Marmaris Datça'da 380 odalı yeni bir otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Otelin tanıtımı ve grubun yeni yatırımlarını paylaşmak üzere İzmir'de bir basın toplantısı düzenleyen Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel'in Genel Müdürü Burak Atilla, Turizm Bakanlığı'nın 49 yıllık arazi tahsisi ile 2 yıl önce otel inşasına başladıklarını söyledi. 100 dönüm arazi üzerindeki otelin 40 milyon euroluk yatırımla kurulduğunu ifade eden Atilla, 23 Mayıs'ta açtıkları otelin şu anda 504 oda ile hizmet verdiğini anlattı. Atilla, otel inşasının tamamıyla YMG tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Otelin sahibi YMG. Yatırımın da yaklaşık üçte biri banka kredisi. 9 yılda yatırımın geri dönüşünü almayı hedefledik. İşletmede ise YMG ile Zen Tur'un bir ortaklığı söz konusu. İki şirketin ortaklığı için Begonvil AŞ kuruldu. Yeni otel yatırımı ise Datça tarafında olacak. Bu konseptin biraz daha küçüğü, 180 civarında bir oda sayısı olacak. Yaklaşık 65-70 dönüm arazi var. Buranın tecrübesiyle orayı daha ucuza mal edeceğiz. Burada hedeflenen en üst harcama 30 milyon euro idi. Çok fazla sapma oldu. Ekim gibi inşaata başlayıp, 1 yıl içinde açmak istiyoruz."
 
İran'da ciddi potansiyel var

Otel müşterilerinin yüzde 85'inin yabancı olduğuna dikkat çeken Atilla, Almanya, Hollanda ve Belçika'dan gelen misafirlerin ilk sırada yer aldığını, özellikle İran'ın kendileri açısından ciddi bir potansiyel taşıdığını ve şu ana kadar 6 odanın İranlılar tarafından rezerve edildiğini kaydetti. Şu anda yüzde 85 dolulukla hizmet verdiklerini dile getiren Atilla, temmuz-ağustos döneminde bu oranın yüzde 95'lere ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. Atilla, otelin kış döneminde de açık kalacağını belirterek, şimdiden kasım-aralık dönemi için 130 odanın rezerve edildiğini söyledi.
Atilla, otelin bölgede özellikle Spa merkezi ve verdiği hizmet ile öne çıktığının altını çizerek, "Antalya'daki Spa'ların işletmesinin çoğu dışarı veriliyor. Biz bu merkezi kendimiz işletiyoruz. Spa'da Fransız Terrake ile anlaşmalar yaptık. Son yıllarda çalışmaları hızlanmış bir marka. Spa'ya sadece otel müşterisi değil, dışarıdan da müşteri kabul edeceğiz. İzmir'de yaşayan levantenler de müşteri kitlemiz" dedi.

Son dönemlerde tatil noktalarını çocukların belirlediğinin altını çizen Atilla, çocuklar için 2.5 dönümlük özel bir bölüm ayırdıklarını anlattı. Kuşadası, Didim gibi bölgelere oranla daha pahalı olduklarını kaydeden Atilla, "Ucuz ürün almıyoruz, bilinmeyen markalar almıyoruz. Fiyatlarımız da kişi başı her şey dahil 150 dolardan başlıyor" diye konuştu.
 
170 deluxe oda bulunuyor

Carpe Diem Claros Resort&Spa Hotel'de 170 deluxe oda, 12 suit daire, 2 kral dairesi ve 2 ayrı yatak odalı 208 aile odası bulunuyor. Otelde ayrıca, SPA, aquapark, çocuk kulübünün yanı sıra açık-kapalı yüzme havuzları, bowling, elektronik oyunlar, tenis, su sporları, dalış okulu, alışveriş merkezi ve 4 adet tam donanımlı toplantı salonu bulunuyor.