Yalova'daki TİGEM Arazisinin Tahsisi Şeffaf Yapılacak

Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yalova’daki ‘TİGEM arazisi’ olarak bilinen bölgenin tahsisinin, şeffaf ve yasalarda yer aldığı şekilde yapılacağını bildirdi. Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Yalova Atatürk Tarım İşletmesi’nin lağvedilmesi, işletmeye ait 3 bin dönümlük arazinin kullanım hakkının da Hazine tarafından Yalova Belediyesi’ne devredilmesinin ardından başlayan ‘arazinin amaç dışı kullanılacağı’ yönündeki tartışmaları değerlendirdi.

‘TİGEM arazisi’ olarak bilinen bölgedeki planlamanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu, bu arazinin nasıl değerlendirileceği konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erbay, bakanlığın 2023 turizm planlamaları içinde yer alan arazinin 2006 yılında turizm bölgesi haline dönüştürülmesinin planlandığını, bu konudaki önerilerini bakanlık yetkililerine ilettiklerini söyledi.

Arazinin tahsisinin şeffaf ve yasalarda yer aldığı şekilde yapılacağını vurgulayan Erbay, şöyle konuştu: “Bu arazi üzerindeki planlamaların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılması, olmaması gereken söylentileri de engelleyecektir. TİGEM arazisi üzerinde yasalar çerçevesi dışına çıkmak mümkün değildir. Zaten devir aşamasında tarım arazilerinin korunması için şerh bulunmaktadır. Ülke genelinde yapılacak ihale veya tahsisler için değişik sektörlerde hizmet verenler talipli olabilecektir. Bizim bakış açımız da bu paraleldedir. Yalova’ya eğitim veya turizm sektöründe gelmeyi düşünen herkese yardımcı oluruz. Yalova bir turizm ve eğitim kenti olabilir. Bu anlamda son dönemde ilgilenenler de artmıştır. Başından beri söylediğimiz (Yalova, İstanbul’un arka bahçesi olmalıdır) sözü gerçekleşmelidir. Yalova, üç büyük il arasındaki durumunu avantaja çevirmelidir.”