Yol Uğruna Ağaçları Söktüler!



DHA'nın haberine göre, Bolu ile Mudurnu arasındaki yolun Tepecik - Çepni kısmında yapılacak bölünmüş yol için genişletme çalışmaları başladı. Seyit ve Doğancı mahalleleri mevkiinde yolun kenarlarında bulunan onlarca ağaç iş makineleriyle kökünden söküldü. Karayolları adına çalışan müteahhit firmanın ağaçları sökmesinin ardından bazı vatandaşlar motorlu testerelerle ağaçları keserek odun çıkardı, bazıları ise tepki gösterdi.

Karayolları yetkilileri, "Tepecik Mahallesi'nden Çepni mevkiine kadar olan bölgede bölünmüş yol çalışması olacak. Bu nedenle Karayolları'na ait sahada bulunan yol kenarlarındaki ağaçlar kesilmek zorunda kalındı" açıklamalarında bulundu.

Evinin önündeki meyve ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren Tenzile Çetin, "Sabah gelip bütün ağaçları kökünden çıkarttılar. Dut, vişne ve akasya ağaçlarını kestiler. Yol için meyve ağaçlarını kesmelerine üzüldüm. Uzun yıllardır bu ağaçlar buradaydı ve insanlar bu meyveleri yiyorlardı" dedi.

Kesilen ağaçları motorlu testereyle keserek evine odun olarak götüren Nurettin Çetin ise "Sabah muhtarın da bilgisiyle iş makineleri gelip ağaçları kökünden söktüler. Biz de evimizin önündeki ağaçları kesiyoruz" diye konuştu.