Yolcu Garantili Teleferiğin İhalesi 27 Nisan’da Yapılacak



AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi, ekim ayındaki meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen yolcu garantili teleferik için ihaleye çıkıyor. Yıllık 140 bin yolcu garantisi verilen teleferiği ayda 11 bin 666 kişinin, günde ise en az 388 kişinin kullanması gerekiyor. 226 metre yüksekliğinde ve 701 basamağı olan kaleye teleferik yapılmasının, tarihi dokuya zarar verip vermeyeceği de belirsizliğini koruyor.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; ihale 27 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Şartnamede verilen bilgilere göre de Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak tek halatlı, çift yönlü, ikişer kabinli, 2 gruplu, 8 kişilik kabinli, sabit klemensli teleferik tesisi ile Afyonkrahisar Kalesi çevre düzenleme projesi kapsamında bulunan seyir terası, ahşap yürüme yolları, büfe ve teleferik alt istasyonu bölgesindeki otopark, günübirlik ve gelir getiren ticari ünitelerin yapımı ve 25 yıl süreyle işletilmesi işi kapalı teklif usulüyle ihale edilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Garantiye karşıyız
CHP Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz ise projeye tepki göstererek, “Afyon’un yararına olan her yatırımı destekleriz ancak en başta dediğimiz belediye bu yatırımları kendi öz kaynaklarıyla yapmalı. Yap, işlet, devret modeliyle gerçekleştirilen yolcu garantili projelerin sonuçları ortada. Konuyla ilgili 140 bin yolcu garantisini nasıl, neye göre verdiniz? Diye sorunca ‘Bunlar hesap bilmiyorlar’ gibi cevaplar aldık. Afyon’da yılın en az 6 ayı kış ve hava çok soğuk oraya insanlar ne zaman çıkacaklar? Biz bu yüzden yolcu garantisine karşıyız.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.