Yöresine Değer Önder Kadın Ödülü Candan’a Takdim Edildi



Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) tarafından 2021 yılı  ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü’ne layık görülen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a ödülü, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ümitköy Şube Başkanı Şenay Ertem ve yönetim kurulu üyeleri Emel Uslu Atik, Zehra Hazer tarafından takdim edildi.

Ödül törenine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu ve Ali Atakan katıldı.

Ödül töreninde konuşan TÜKD Ümitköy Şube Başkanı Şenay Ertem, “Ankara’da ve birçok ilde çok emeğiniz var. Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ümüzün mirasına sahip çıktınız, zaferler kazandınız. Bu zaferlerin göz ardı edilmesine rağmen mücadelenize hiç yılmadan devam ettiniz. Tüm bunlar bu ödülün fazlasıyla sahibi olduğunuzu kanıtladı. Bu ödülü size onurla takdim ediyoruz.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Candan, teşekkür ederek, “Bu ödülü yönetim kurulundaki kadın arkadaşlarım adına alıyorum. Yüzde 70 kadın temsiliyeti olan bir meslek örgütüyüz. Dolayısıyla kendi alanımızda da bu konuda büyük şubeler arasında bir ilkiz. Elimizden geldiğinizce bize emanet edilen Cumhuriyet değerlerini ve onun mekânsal karşılıklarını korumaya devam ediyoruz. Kayıplar da,  kazanımlar da olsa mücadele hiç bitmeyecek.  Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle nihayete kadar bulunduğumuz mevzide direnmek bizim hakkımız.” diye konuştu.

2014 yılından bu yana Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı’nı yürüten Tezcan Karakuş Candan, daha önce Ankara Kulübü Derneği tarafından Başkente Hizmet Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından Uğur Mumcu Mücadele Ödülü, Erdal Eren Anısına Ankara'nın Sahibi Var Ödülü, Koru Rotary tarafından Mesleğe Hizmet Ödülü, Sanat Kurumu tarafından Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.