Young Illustrators Award 2008



Illustrative dergisi tarafından düzenlenen, uluslararası çağdaş illüstrasyon ve görsel tasarım festivali Illustrative 2008 kapsamında düzenlenen ‘Young Illustrators Award 2008’ için kayıtlar başladı.

Illustrative, çağdaş illüstrasyon ve görsel tasarım alanında dünya çapında öne çıkan yetenekleri keşfetmek, tanıtmak ve ödüllendirmek amacıyla her sene ‘Young Illustrators Award’ yarışmasını düzenliyor. Yarışma, dünya çapında tasarım, illüstrasyon, animasyon ve kitap kapağı tasarımı olmak üzere üç kategoride en iyi sanatsal çalışmaları ödüllendiriyor. Grafik tasarım ve illüstrasyon topluluğunun tanınmış editörlerinden ve profesörlerinden meydana gelen jüri, en iyi 20 yarışmacıyı seçecek.


Yarışmada ödül alan 20 finalistin eserleri, Zürih’de Illustrative festivali esnasında ayrı bir sergide gösterilecek. Birincilik ödülü ise, Swatch marka ‘limited edition’ kol saati ve reklam kampanyasına katılım. Yarışmanın diğer finalistleri ise değerli ödüller kazanma olanağını elde edecekler. Örneğin çalışmaları belirli dergilerde yayınlanacak veya sergilerde gösterilecek.

Jüri üyeleri:

Julius Wiedemann
(Illustration Now, Taschen Verlag / Almanya)
Thierry Hausermann (ID Pure, İsviçre)
Taketo Oguchi (Shift, Japonya)
Claudia Gerdes (Page, Almanya)
Christine Moosmann (Novum, Almanya)
Caroline Roberts (grafik Magazine, İngiltere)
Bill Cranfield (IdN, Çin Halk Cumhuriyeti)
Ralf Herms (Rosebud, Avusturya)
Joachim Baldauf (Vorn Magazine, Almanya)
Cherie Federico (Aesthetica Magazine, İngiltere)
David Quiles Guilló (rojo Magazine, İspanya).

30 Euro'luk bir katılım ücreti olan yarışmanın son başvuru tarihi 15 Temmuz. Teslimler ise 30 Temmuz'da sona erecek.

Daha detaylı bilgi almak ve başvuru formuna ulaşmak için
tıklayınız.