VitrA Tutunma Barları İle Güvendesiniz



VitrA'nın Tutunma Barları, yaşlılar ve bedensel engelliler için çözümler sunuyor. Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun Seramik Sağlık Gereçleri Sektörü'nde faaliyet gösteren markası VitrA, geliştirilen ürünleriyle kullanıcılarına sunduğu kalite ve fonksiyonun yanı sıra, mekanlarda güvenliği de ön planda tutuyor.

Özellikle yaşlılar ve bedensel engelliler için geliştirilen ve ürün paleti içinde yer alan paslanmaz malzemeden tutunma ve destek barlarına ek olarak, yeni geliştirilen özel plastik malzemeden modüler ürünlerle ürün gamını genişleterek, kullanıcılarının sadece banyo içerisinde değil, evin diğer bölümlerinde ve hatta ev dışında hastane, iş merkezi gibi her türlü mekanda maksimum güvenlik içinde hareket etmelerini sağlıyor.

Yeni destek barlarından, 60 ve 120 cm düz tutunma barları, 135º tutunma barı, 90º sabit tutunma barı ve katlanabilir tutunma barları ile duş oturağının tek olarak klozet, lavabo, duş teknesi, küvet ile birlikte kullanımlarının yanı sıra modüler yapıları sayesinde banyo mekanını çevreleyecek şekilde de uygulanabiliyor.

Düz duvar ve köşe duvar bitişleri için, iç köşe ve dış köşe dönüşleri için, düz ve açılı uzatma sağlamak için uygun montaj özelliklerine sahip olan dik bitiş parçası, düz bitiş parçası, iç köşe bağlantı parçası, dış köşe bağlantı parçası, düz bağlantı parçası, 135º bağlantı parçası ve düz ara bağlantı parçasıyla alternatif şekilli destek tutunma barları sayesinde farklı mekanların ihtiyaçlarını karşılamak mümkün oluyor.

Ürün gamında bulunan 90º sabit tutunma barı özellikle tekerli sandalyeden klozete geçiş için destek görevi görürken, katlanabilir tutunma barı klozet kullanımında destek ve hareket kolaylığı için kullanılıyor. 90º sabit tutunma barı ve katlanabilir tutunma barı üzerine tuvalet kağıtlığı da eklenebiliyor. Katlanabilir tutunma barı kullanım dışı zamanlarda duvara paralel konumda tutularak maksimum yer kazancı da sağlanıyor.

Seri de ayrıca, küvet ve duş teknesinin yanındaki 135º açılı ve düz destek tutunma barları ile katlanabilir duş oturağından oluşan geniş bir ürün paleti bulunuyor. Duş oturağı ayak ünitesi ile desteklenebiliyor ve 8 cm ye kadar yükseklik ayarı ve duş oturağı iniş hızı ayarı yapılabiliyor. Duş oturağında özel jel malzemesinden üretilen jel minder bulunmaktadır. Jel malzemesi, kullanım esnasında vücudun şeklini alarak ergonomik kullanım sağlarken, damarlardaki kan akışını da engellemez. Kolayca yıkanıp temizlenebilen minder, şekil hafıza özelliği sayesinde kullanım sonrasında tam olarak eski haline geri döner. Jel minder opsiyonel olarak duş oturağı ile birlikte sırt minderi olarak da kullanılabilir. Böylece daha konforlu bir kullanım sağlanıyor.

VitrA tarafından özel tasarlanmış formu ve üretiminde kullanılan özel katkılı plastik hammaddesi sayesinde ergonomik kullanım imkanı sunan tutunma barları, dayanıklılığı ile de tercih sebebi oluyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.vitra.com.tr