YTONG 48. Yılını Kutladı



İnşaat sektörünün köklü kuruluşu Türk Ytong Sanayi A.Ş,  48. Kuruluş Yıldönümü’nü 14 Aralık Çarşamba günü dört fabrikasında düzenlenen törenlerle kutladı. İstanbul-Pendik, Tekirdağ-Saray, Antalya ve Bilecik’te bulunan dört fabrikada eş zamanlı olarak yapılan törenlerde, Ytong’a uzun yıllar emek vermiş çalışanlara da 'Kıdem Ödülleri' verildi.

Törende konuşan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren, 48 yıl önce 50 bin metreküp kapasite ile başladıkları Ytong üretiminin beş bölgedeki beş fabrikada, yılda yaklaşık 1,8 milyon metreküp kapasiteye ulaştığına dikkat çekti ve 48 yıl zarfında üretilen ve uygulanan toplam Ytong hacminin 19 milyon metreküpü aştığını bildirdi. Söz konusu üretimle yaklaşık 1 milyon 300 bin adet konut yapıldığına ve bu konutlarda sağlanan enerji tasarrufunun bugüne kadar ülkemize ortalama 11 milyar dolar düzeyinde döviz kazandırdığına işaret eden Demiren, sözlerine şöyle devam etti:

"Buna her yıl yaklaşık 600 bin dolar ilave olmaktadır. Bu başarıdan dolayı, tüm Türk Ytong çalışanlarını kutluyorum. Yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde, bugün dünyanın 26 ülkesindeki Ytong üreticileri arasında Almanya ve Polonya’dan sonra 3. sıraya yükselmiş olan Türk Ytong’un, 2013’de 50. yılımızı kutlarken birinciliğe yükselmesini temenni ediyoruz.  Bu hedef için gayretle çalışacağız”.

"Yarım asırı devirmeye hazırlandığımız  bu dönemde, Türk Ytong ailesi olarak, rekorlara imza atmaktan büyük mutluluk duymaktayız" diyen Türk Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir ise 2011 yılı için belirledikleri 1 milyon metreküp satış miktarını aşarak 1,3 milyon metreküp üretim ve satış hacmine ulaştıklarını açıkladı.