Ytong Duvar Malzemeleri ve Hazır Sıvaları İle kusursuz Cepheler, Nefes Alan Sağlıklı Yapılar



Uluslararası bir ürün ve marka olarak tüm dünyada aynı kalite standardında üretilmekte olan Ytong ürünleri, köklü kuruluş Türk Ytong tarafından tam 42 yıldır Türk İnşaat Sektörünün hizmetine sunulmaktadır.

Ytong’un Almanya’daki Ar-Ge merkezinde sürekli olarak yürütülen teknolojik araştırma ve yenilikler, dünyadaki tüm Ytong tesislerinde uygulanmakta, Ytong’un bilinen üstün özelliklerinin yanısıra sahip olduğu yüksek teknoloji, Ytong’u Yapı Malzemeleri arasında farklı bir konuma taşımaktadır.

Gerek özel sektör yatırımlarında gerek devlet yatırımlarında yoğun biçimde kullanılmakta olan Ytong, prestijli projelerin vazgeçilmez yapı malzemesi olarak tüketiciyle buluşmakta, Türkiye’nin çağdaş ve kaliteli yapı malzemesi markası olmanın gururunu taşımaktadır.

Ytong; hafifliği ile yapıların deprem emniyetini artıran, yüksek ısı yalıtım gücü ile tek katmanlı ve ekonomik duvar çözümü sağlayan, yapıya ve yapıda yaşayanlara değer katan bir malzemedir.

Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 4 üretim tesisi ile yapı sektörüne hizmet eden Ytong, ülkemizin iklim koşulları nedeniyle enerji tüketiminin çok yüksek olduğu, Doğu Bölgesine de bir üretim tesisi yatırımı yapmak üzere çalışmalar yürütmektedir. Böylece; Ytong, ülkemizin her noktasında sektörün hizmetine sunulacak ve bu bölgelerde inşa edilecek kaliteli yapıların oluşumunda Ytong kullanımı sağlanacaktır.

Bunun yanısıra Ytong, kusursuz müşteri hizmeti anlayışı ile geçtiğimiz yıl Alman Alsecco Beteiligungen GmbH ortaklığı ile sıva üretimine başlamıştır.

“Mineral Esaslı ve Isı Yalıtım Değeri Yüksek Duvar Malzemeleri” için özel olarak üretilen Alsecco Hafif Dış Cephe Sıvası ED1 ile başladığı sıva üretimine, geçtiğimiz ay yeni Alçı Esaslı İç Sıva ürünlerini de eklemiştir.

Alçı Esaslı El Sıvası ALÇI - EL, Makine Sıvası ALÇI – MAK ve Saten Sıva ALÇI – SATEN olmak üzere, makineli ve el uygulamaları için 3 yeni ve farklı ürünle pazara giren Ytong, yeni ve benzeri bulunmayan sıva çeşitleri ile yapımcılara ve yatırımcılara komple duvar çözümleri sunmaktadır.


DIŞ CEPHEDE YENİ VE FARKLI BİR ÜRÜN! Alsecco HAFİF DIŞ CEPHE SIVASI ED1

Tamamen mineral içerikli olan alsecco hafif sıva ürünleri, mineral esaslı ve ısı yalıtım değeri yüksek tüm hafif duvar malzemeleri için en uygun çözümdür. Mükemmel fiziksel değerleriyle, daha ince kalınlıklarda bir sıvadan beklenebilecek tüm görevleri yerine getirirler. Dayanıklı ve uzun ömürlü olan bu sıvalar, üstün özellikleriyle birlikte ekonomiktir.
§ Özel katkıları nedeni ile kolay uygulanabilir.
§ Tüketim miktarı düşüktür
§ Alt ve son kat sıva tabakası için tek bir ürün yeterlidir.
§ Kısa bekleme süresi ile zaman tasarrufu sağlar.
§ Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışır.
§ Yüksek esneme kabiliyeti nedeniyle çatlak oluşumuna karşı yüksek dirençlidir.
§ Hava koşullarına karşı mükemmel koruma sağlar.
§ Kesin su iticilik özelliğine sahiptir.
§ Yüksek su buharı geçirgenliği sağlar.


KUSURSUZ İÇ CEPHELER İÇİN, ALÇI ESASLI İÇ CEPHE SIVALARI

İç mekanlarda; gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims vb. mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için özel olarak üretilen Alçı Esaslı İç Sıva ürünleri, üstün özellikleri ve onaylanmış yüksek ürün kalitesi ile hızlı ve ekonomik uygulama imkanı sunuyor.

Farklı içeriği ile sektöründe önemli bir boşluğu dolduran “Alçı Sıva” ürünleri, kaliteli ve çevreye duyarlı yapıların oluşmasına büyük katkı sağlayor. Alçı Sıva ürün çeşitleri;

1. Alçı Esaslı Makine Sıvası: ALÇI – MAK
İç mekanlarda; gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims ve benzer mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için ses ve ısı yalıtım özelliği arttırılmış alçı esaslı makine sıvasıdır.
§ Kullanım süresinin uzunluğu nedeniyle rahat ve firesiz uygulanabilir.
§ Uygulama sonrası elde edilen parlak ve pürüzsüz yüzey sayesinde direkt kağıt kaplama ve boya işlemine geçiş olanağı sağlar.
§ Az tüketim ve kısa sürede daha fazla yüzey sıvanması nedeniyle son derece ekonomiktir.
§ Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışma sağlar.


2. Alçı Esaslı EL Sıvası: ALÇI – EL
İç mekanlarda gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims ve benzeri mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için ses ve ısı yalıtım özelliği arttırılmış alçı esaslı el sıvasıdır.
§ Kullanım süresinin uzunluğu nedeniyle rahat ve firesiz uygulanabilir.
§ Az tüketim ve kısa sürede daha fazla yüzey sıvanması nedeniyle son derece ekonomiktir.
§ Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışma sağlar.


3. Alçı Esaslı Saten Sıva: ALÇI – SATEN
İç mekanlarda alçı veya çimento esaslı sıva, alçı blok duvar, alçı plaka ve brüt beton yüzeylerde son kat düzeltme olarak kullanılan alçı esaslı saten sıvadır.
§ Kullanım süresinin uzunluğu nedeniyle rahat ve firesiz uygulama sağlar.
§ Özel tane dağılımı sayesinde, boya öncesi pürüzsüz bir yüzey oluşturur.
§ Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışma sağlar.