YTÜ, Orman Paneline İzin Vermedi mi?



Sol Gazetesi'nin haberine göre, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) Şehir ve İnsan Kulübü geçen hafta cuma günü, düzenleyecekleri "Kuzey Ormanları" paneli için afişleri basmak ve asmak için temsilci hocadan izin aldı. Üniversite güvenliğinden de salon talep formu aldı. Ancak bu formu aldıktan sonra Rektörlük tarafından görüşmeye çağrıldılar.

Habere göre, kulübün başkanı Görkem Verdi, ilk çağrıldıklarında Rektör Yardımcısı ile konuştuğunu, etkinlikle ilgili bir sıkıntı olup olmadığını sorduğunu, çağrılmasının siyasi nedenlerle olduğu hissetirildikten sonra ertesi gün yeniden gelmesi istenerek geri gönderildiğini söyledi.

'Hükümeti eleştiremezsiniz'

Görkem Verdi, şunları söyledi: "İkinci defa görüşmeye gittiğimde açık açık, 'Hükümeti eleştiremezsiniz, onların yapmak istediği bir şey var buna karşı duramazsınız' dediler bana. Ben üç rektör yardımcısıyla, dekanla tüm iyi niyetimle konuştum, sorunu anlamaya çalıştım. Hocalarımla da konuştum. Hocalar sunumlara da baktılar. Sunumlar tamamen bilimsel. Herkes onay verdi. Bizde daha sonra paneli okulda yapmak yerine Şehir Plancıları Odası'na aldık. Ancak durumdan çok rahatsızız. Bu panel bizim derslerimizle ilgili ve izin verilmedi. Biz de kamuoyu tarafından duyulsun istedik."

Kuzey Ormanları panelinde "Dönüşümün Ekolojik ve Toplumsal Boyutu" ve "Bölgedeki Ulaşım ve Gayrimenkul" başlıklarında Seda Elhan Kuzey Ormanları Savunması Üyesi ve Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çare Olgun Çarışkan sunumlarıyla Kuzey Ormanları ve bölgenin durumunu öğrencilerle tartışacak. Panel yarın 17.30'da Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde yapılacak.