YTÜ Yapı İşletmesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı İlk Mezunlarını Verdi



Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı İşletmesi Anabilim Dalı tarafından yürütülen YTÜ / Yapı İşletmesi (İnşaat Proje Yönetimi)  Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2008-2009 eğitim-öğrenim yılı sonunda ilk mezunlarını verdi. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in açılış konuşmasıyla başlayan Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının 'Baret Giyme' töreni, YTÜ Yapı Anabilim Dalı Başkanı Haluk Çeçen’in ve daha sonra da eğitime ve sektöre destek veren TAV Genel Müdürü Aylin Selen’in ve Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in konuşmasıyla devam etti.

“Mezun sayısını 100’e çıkartmak istiyoruz”

Prof. Dr. İsmail Yüksek konuşmasında, “Yapı İşletmesi Anabilim Dalı bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Bu sektörde bu elemanlara çok acil ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda 46 kişilik mezun grubumuzu 100 kişiye yükseltmek istiyoruz Türkiye deprem bölgesi, bu nedenle de yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Yapı konusunda çok fazla eksikliklerimiz var. Deprem zamanında bu özellikle anlaşıldı. Bu konuda kalifiye çalışanlara ihtiyacımız var” dedi. Prof. Dr. Haluk Çeçen ise “Sektördeki eksikliği görerek 2 yıl önce bu yüksek lisans programını hazırladık. Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz. İnşaat konusunda bir “Yıldız Teknik” ekolü yaratmak istiyoruz. Bizi anlayan sektör temsilcileri de yanımızda. TAV ve Sinpaş bugün burada bulunuyor. Hedefimiz her öğrencimizi burslu okutmak” diyerek bu konuda eğitimin önemini vurguladı. 

“Genç Mühendislere ihtiyacımız var”

Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, geleceğin mühendis adayları için kendi tecrübelerini mezunlarla paylaşarak yeni mezunlara eğitimin önemini vurguladı ve “Türkiye’nin konjonktürü ve nüfusu nedeniyle çok pozitif bakamıyorum. Türkiye’nin genç bir nüfusu var, sizler de bunun içindesiniz. Bu nüfusun %13.5 15-25 yaş arası ve %11.5’i 25-35 yaş arası. Hepiniz bir rekabet ortamı içindesiniz. Başarılı olmak için seçkin olmalısınız. Kendisi için iyi bir hat seçmiş olan siz yeni mezunlar sayesinde, sektör sizin gibi yetenekler kazandı. İhtisasımız konut, bu nedenle bakış açım da konut olacak. Tüm dünyada yapı sektörünün sorunları olsa bile Türkiye’de de hissedilebilinir bir konut sektörü sorunu var. Genç nüfus konut edinmek istiyor. Okulunuzu bitirdiniz. En kıymetli olmayı bilirsiniz ama ilkelere uyarsanız en değerli olabilirsiniz. Buradaki eğitimi iyi insan olmakla birleştirin. Okulda aldığınız planlama eğitimini, geleceğinizi planlamada kullanın. İyilik yapınız ama kötülük yapanları durdurunuz. Çünkü sizlere ihtiyacımız var. İşinize, bedeninizi ve ruhunuzu koymalısınız. Hayatın akışı içinde kendinizi iyi değerlendirmelisiniz. 'Hamdım, piştim, yandım' diyor bir Sufi… Siz de bu okula başlarken hamdınız, okulu bitirerek piştiniz, yanmak üzere sizi saflarımızla bekliyoruz” diyerek genç mühendis adaylarına da desteğini dile getirdi.

Mezuniyet töreni, Yapı Anabilim Dalı Öğrenci Andının okunmasıyla sona erdi.