YÜF'ün Yeni Başkanı Mehmet Göçmen



Geçtiğimiz günlerde Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanlığı’na da (TÇMB) seçilen ve Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı olarak görev yapan Mehmet Göçmen, Genel Kurul Toplantısı’nda YÜF başkanlığına seçildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Başkan Vekilliği’ne seçilirken; Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Barbaros Onulay, Sayman Üye oldu. YÜF Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Türkiye Prefabrik Birliği temsilcisi Hakan Ataköy seçilirken; Agrega Üreticileri Birliği temsilcisi Mesut Erkan, Başkan Yardımcısı ve Kireç Sanayicileri Derneği temsilcisi Süleyman Alkaya da Denetleme Kurulu Üyesi oldu. Genel Kurul sonucuna göre belirlenen YÜF yeni Yönetim Kurulu, önümüzdeki üç yıl boyunca görev yapacak.
 
11,7 milyar dolarlık sektörü temsil ediyor

YÜF üye birlikleri arasında; Agrega Üreticileri Birliği (AGÜB), Kireç Sanayicileri Derneği (KİSAD), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Türkiye Prefabrik Birliği (TPB) Beton Katkı Üreticileri Birliği (KÜB) yer alıyor. YÜF çatısı altında yer alan sektörlerin cirosu 2012 yılında yaklaşık 10 milyar dolar olarak gerçekleşirken, 2013 yılında ise 11,7 milyar dolara ulaştı.  Sektörde 72 bin kişiye istihdam sağlayan bu sektörlerin ihracat gücü de  800 milyon dolara ulaşıyor.