Yüksek Binalar Kule Vinç Pazarını Hareketlendirdi



İstanbul'a 3. havalimanı, 3. Boğaz köprüsü, Kanal İstanbul, kentsel dönüşüm gibi mega projelerin yanısıra sayıları hızla artan plaza ve kule inşatları, kule vinç pazarını hareketlendirdi. Kule vinç sektörünün değerlendirildiği, ADV Kule Vinç'in ve FM Gru'nun ileriye dönük beklentilerinin ele alındığı basın toplantısında konuşan FM Gru Dünya Başkanı Bruno Sanguineti, fırsatlarla dolu bir pazar olan Türkiye'nin kendileri için önemine vurgu yaparak, "Türkiye, güçlü ekonomisi ile Avrupalı yatırımcıların cazibe merkezi oldu. UniCredit gibi güçlü bankalar, Avrupa’daki firmalara Türkiye pazarına girmesi için kredi teklifi götürüyor. Pazar araştırmaları, yatırım yapılacak pazar olarak Türkiye'yi gösteriyor" dedi.

1927 yılında kurulan FM Gru'nun 50 yıldır kule vinç sektöründe olduğunu, İtalya'nın en eski üreticisi olarak dünya genelinde ilk 5 içinde yer aldıklarını anımsatan Sanguineti; sadece kule vinç satmadıklarını, güçlü satış sonrası destek servisleriyle güvenli bir çalışma ortamı da sunduklarını kaydetti. Sanguineti, euro bölgesini etkisi altına alan resesyondan sonra Türkiye'nin ana pazarları haline geldiğine işaret ederek, yaklaşık 10 oyuncunun olduğu sektörde yüzde 40 pazar payı ile ilk sırada yer aldıklarını açıkladı. Türkiye'de vinç kültürünün yeni gelişmeye başladığına değinen Sanguineti, eskiden sadece büyük firmalar kule vinç kullanırken, artık orta - küçük ölçekli firmaların da vinç kullanmaya başladığını anlattı.

Yeni ürün, 'kendi kendine kurulan vinç'

Türkiye pazarına sunmaya hazırlandıkları yeni ürünleri hakkında da bilgi veren Sanguineti, özellikle 'kendi kendine kurulan vinç' ile çok iddialı olduklarını söyledi. Kendi kendine kurulan vinçlerin dünya genelinde uzun zamandır kullanılmakta olduğunu ve çok talep gördüğünü anımsatan Sanguineti; Türkiye pazarının da bu yönde şekillendiğini, söz konusu ürünün hem zamandan kazandırdığını, hem de maliyetleri düşürdüğünü sözlerine ekledi. Küçük ölçekli konut projelerinden yüksek yapılara kadar geniş bir kullanım alanı olan 'kendi kendine kurulan vinçler'in satış fiyatı ise 120 bin euro olacak.

BrunoBruno Sanguineti ve Işıl BıyıkADV satışta pazar lideri, en büyük kiralama filolarından birine sahip

ADV Kule Vinç Pazarlama Müdürü Işıl Bıyık da, satışın yanısıra firmaların talebine göre kiralama da yaptıklarını söyledi. ADV'nin Türkiye'de kule vinç satışında birinci sırada yer aldığını, ayrıca en büyük kiralama filolarından birine sahip olduğunu vurgulayan Işıl Bıyık, "Kule vince olan talep sadece Türkiye’de değil, Türk müteahhitlerin olduğu her yerde artıyor. ADV, FM Gru ile yaptığı anlaşma ile dünyanın neresinde olursa olsun Türk müteahhitlere kendisi vinç satıyor; bu müteahhit, Nijerya’da olsa bile" şeklinde konuştu. Işıl Bıyık, inşaat sektörünün yanısıra lojistik, liman ve tersane işletmelerine de vinç sattıklarını veya kiraladıklarını kaydederek, hedef yurtdışı pazarları konusunda ise şunları söyledi:

"FM Gru, ADV Kule Vinç ile Türkiye üzerinden Irak, İran ve Libya pazarlarına açılıyor. Bölgede yaşanan siyasi istikrarsızlıklar, pazara girişimiz için bir olumsuzluk yaratmıyor. Müşterimizin olduğu her yere gidebiliriz. Hem servis hizmeti hem de teknik destek konusunda hiç bir sıkıntı olmaz".

Söz konusu pazarlara, 2013 sonuna kadar 250 kule vinç satmayı hedeflediklerini söyleyen Işıl Bıyık, bir vincin ortalama fiyatının da 85 bin eurodan başalayarak 300 bin euroya kadar çıkabildiğini bildirdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Fiyat-kalite açısından Türkiye'de rakibimiz yok

ADV Kule Vinç Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Betül Bıyık ise Türkiye'de yakaladıkları başarıyı fiyat - kalite parametresinde rakipleri olmamasına bağladı. Türkiye inşaat sektörünün bir değişim yaşadığını, artık kol kuvvetiyle iş yapılmadığını ve mühendisliğin sonuna kadar kullanıldığını, tekniğin öne çıktığını belirten Betül Bıyık, "Yılın ilk dört ayında hedeflerimizin üzerinde çıktık; bu yıl 2012 ciromuzu yüzde 15 civarında geliştirmek istiyoruz. Burada artan kamu yatırımları ve kentsel dönüşüm, bizim için tetikleyici unsurlar olacak" dedi.

Kule vinçlerin bir tüketim malzemesi değil, bir yatırım ürünü olduğunun altını çizen Betül Bıyık, kalite vurgusu yaptı.

"Kule vinçlerde kullanılan malzemelerin standartı çok önemli. FM Gru kule vinçleri, FEM A4 standardında çelik/mekanik kurguya sahip olduğundan, daha uzun ömürlü ve dayanıklı. Biz müşterilerimize 20 yıla kadar garanti verebilirken, özellikle Çin'den gelen ürünlerinde bu süre 2 yıla kadar düşebiliyor. Ürünlerimizin, arıza gösterme frekansı son derece düşük ve yedek parça maliyetleri de ekonomik; bu nedenle şantiye akışında kesinti yaşamıyorsunuz".

İşbaşındaki ADV vinçleri

•    Yeni Başbakanlık Binası
•    Ali Sami Yen Stadı
•    Rönesans Tower
•    EnerjiSa Termik Santrali
•    Istanbul Rönesans Kule Binası
•    Optimum alışveriş merkezleri
•    Levent Özdilek Recidence ve alışveriş merkezi
•    Irak İran Kuzey Afrika’da birçok  projeler