Yüksekova'nın İlk İnşaat Şirketi Açıldı



İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kani Heyder Caddesi üzerinde bulunan Yeni Ova Yapı İnşaat Mimarlık ve Mühendislik adlı inşaat şirketi düzenlenen törenle hizmete girdi. İnşaat sektöründe daha önce deneyim sahibi olan 4 genç girişimci tarafından açılan ve Yüksekova’da bir ilk olma özelliği taşıyan işyerinin açılış törenine Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Yeni açılan işyerinin açılış kurdelesini Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz kesti.

İHA'nın haberine göre, açılış kurdelesini kesen Başkan Bora, böyle bir şirketin Yüksekova’da açılmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu tür işyerleri bölgemiz ve memleketimiz için çok önem arz ediyor. Yeni hizmete giren şirket hepimizin hayrına olacağını düşünüyorum. Halkımıza daha iyi hizmetler sunmak için el ele vererek böyle kaliteli hizmet veren yerlerin açılmasına katkı sunmaya çalışacağız. Yeni açılan işyeri herkese hayırlı olsun dedi” dedi.

Açılıştan sonra Şirket yöneticisi M. Sıddık Gülsevinç, davetlilere yeni açılan işyerini gezdirerek, şirket hakkında bilgi verdi.

Tanıtımdan sonra açılışla ilgili bilgi veren M. Sıddık Gülsevinç, böyle bir işyerini açabilmek için 2 yıl boyunca çaba harcadıklarını kaydederek, “Açmış olduğumuz inşaat şirketiyle ilçeye yeni bir hizmet anlayışı getirdiğimizi düşünüyorum. Yüksekova’da mevcut inşaat sektörü içerisinde gözlemlediğimiz eksikler doğrultusunda hareket ederek bu projeyi hazırladık. Halkımız için doğru ve kaliteli hizmet vermek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu şirketin açılmasında öncülük eden diğer dört arkadaşımızı da kutluyorum. Çalışacak olan bütün arkadaşlarımız Türkiye’nin değişik yerlerinde çalışarak deneyim kazanmış insanlardır. Umarım bu hizmet anlayışından halkımız da memnun kalır. İşyerimiz tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bizi kırmayarak açılışımıza katılan misafirlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.