Yüksekova'ya İlk Kez Trafik Işığı Geldi



Yüksekova ilçesinde ilk kez kurulan trafik sinyalizasyon sistemi faaliyete geçti. İlk gün birçok sürücü kırmızı ışığı ihlal etti. Yüksekova'da faaliyete geçen trafik sinyalizasyon sistemi şehir merkezinin girişindeki kavşakta ilk gün sıkıntılara neden oldu. Yolun karşı tarafına geçmek isteyen yayalar ile sürücüler arasında geçiş önceliğinden doğan sıkıntı yaşanırken, başka bir sıkıntı da sürücülerin kırmızı ışıkta durmaması oldu.

Sürücülerden çoğu hangi ışıkta ne yapılacağını karıştırdı. Bazı sürücüler "Kırmızı ışıkta geçilir" derken, bazı sürücüler, yeşil ışıkta durulacağını söyledi. Yayalar da hangi ışıkta ne yapılacağını karıştırdı. İsmail Kaya isimli yaya "Kırmızı ışıkta ne yapılır?" sorusunu, "Kırmızı ışıkta duran minibüsten inilir veya minibüse binilir" diye yanıtladı.

İlçe trafiğini rahatlatacak

Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, söz konusu kavşakta sinyalizasyon sisteminin faaliyete geçmiş olmasından dolayı meslektaşları ve Şoförler Odası adına memnuniyet duyduklarını belirterek, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ettiklerini kaydetti.

Sürücüleri, kurallara uyması ve şehir merkezinde hız yapmamaları yönünde uyaran Başkan Özcan, "Meslektaşlarımız yavaş gitmek zorundalar. İpek Yolu üzerinde binlerce öğrenci günde 4 kez gidip geliyor. Trafik ışıkları sayesinde hem İpek Yolu'ndaki trafik hem de şehir merkezindeki trafik rahatlayacaktır" dedi.