Yüksel İnşaat En Büyük 88'nci Şirket



Uluslararası inşaat sektörü dergisi "Engineering News Record" (ENR) tarafından her yıl dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firmalarını belirlemek üzere yapılan araştırma sonucunda Yüksel İnşaat dünya 88'ncisi oldu.

En büyük müteahhitlik firmaları arasında kıyaslamalı olarak yapılan araştırma sonucunda dünyada 88'nci olan Yüksel İnşaat, dünyanın en büyük ilk 225 uluslararası müteahhitlik firması arasında yer almayı başaran 20 Türk şirketi arasına girdi.

Dünya müteahhitlik devleri ile yarışan ve birçok şantiyede çalışan şirket, Türkiye'nin ABD ve Çin'den sonra 3'üncü sıraya yükselmesini sağlayan 20 Türk şirketi arasında yer aldı. Bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelir esas alınarak sonuçlandırılan araştırma sonucunda geçen yıl ilk 225 firma arasına 14 Türk firması girerken bu yıl Türkiye 20 Türk firması tarafından temsil edilme başarısını yakaladı.

Yüksel İnşaat Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üyesi Emin Sazak: "Türk müteahhitlik firmalarının her yıl artan dünya başarılarından gurur duyuyoruz. Bir dünya şirketi olarak, yeni pazarlarda payımızı hızla artırmak yönünde önemli adımlar atıyoruz" dedi.