Yüksel İnşaat Katar'da Yol Yapacak



Yüksel İnşaat liderliğinde Katar yerel firmalarından Midmac ortak girişimi ile hayata geçirilecek 'Doha Expressway Package 7 (Salwa Road Phase 2)' projesinin sözleşmesi, 16 Haziran 2010 Çarşamba günü Katar Bayındırlık İşleri İdaresi (Ashghal) Başkanı Nasser Ali Al-Mawlawi, T.C. Doha Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, Yüksel İnşaat A.Ş. Katar Ülke Müdürü Sezai Arlı, Midmac Genel Müdürü Raghib Kublawi ve Ashghal üst yönetiminin katılımlarıyla imzalandı.

Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & CEO’su Emin Sazak, Doha şehri için kilit önem taşıyan Salwa Yolu projesiyle, Yüksel İnşaat olarak Katar’da gerçekleştirdikleri önemli alt yapı ve üst yapı projelerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sazak, önümüzdeki dönemde de verimli işbirlikleriyle bölgede üstlendikleri iş hacmini artırmak ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri canlı tutmak hedefinde olduklarını söyledi.

Teklif bedeli 1.592 milyon Katar Riyali (437 milyon USD) olan proje bünyesinde, 2x4 şeritli yol, bu yolun her iki yanında 3’er şeritli yan yol, 4 adet köprülü kavşak (alt geçit), istinat duvarı, micro-tunneling, drenaj, su, kanalizasyon, elektrik, telefon, gaz vb altyapı aktarımları, bina yıkım işleri, çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri bulunuyor. Öngörülen tamamlanma süresi, 1 Temmuz 2010 tarihinden başlamak üzere 30 ay olan  projenin 31 Aralık 2012 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

1983 yılından beri Orta Doğu’da faaliyetlerini devam ettirmekte olan Yüksel İnşaat, Irak, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Ürdün gibi bölgenin kilit ülkelerinde toplam bedeli yaklaşık 3.5 milyar USD’yi (3,466,603,067 USD) bulan pek çok önemli alt yapı ve üst yapı projeleri gerçekleştirdi.