Yüksel Proje, Cezayir’in Demiryoluna Talip Oldu



Yüksel Proje Uluslararası AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Karaoğlu, bin ve 650 kilometrelik iki ayrı projenin, ihale aşaması uzun sürdüğü için dosya verme sürecinin ertelendiğini, en büyük hedeflerinin bu projelerden en azından birisini kazanmak olduğunu söyledi. Dünya Gazetesi'nden Filiz Coşkun'un haberine göre, Karaoğlu, Yüksel İnşaat’ın proje talebini karşılamak amacıyla 1978 yılında kurulan Yüksel Proje Uluslararası AŞ’nin 1994 yılında bünyeden ayrılarak tamamen bağımsız bir şirket haline geldiğini bildirdi.

Şu anda yaklaşık bin 200 kişilik istihdam sağladıklarını ifade eden Karaoğlu, ulaşım projeleri üzerinde çalıştıklarını, Türkiye’de dev projelerden, İstanbul- İzmir Otoyolu, 3’üncü Köprü ve Kuzey Marmara İnşaatı’nın kontrollüğünü yürüttüklerini anlattı.

“Cezayir’de birçok proje yürütüyoruz”

Cezayir pazarına 2009’da girdiklerini söyleyen Karaoğlu, ilk etapta burada bir büro kurduklarını ifade etti. Şu anda ülkede devam eden 6 tane projelerinin bulunduğunu bildiren Karaoğlu, “Projelerimizden iki tanesi tramvay projesi. Setif ve Monstagenem şehirlerinin cadde üsttü tramvay hizmetlerini yürütüyoruz. Hem projelendirmesi, hem ihalesi, hem de ihale değerlendirmesi sonrasında müşavirlik hizmetlerini yürütüyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Cezayir’deki başarılarının temelinde personelimizin özverisi bulunduğunu ifade eden Karaoğlu, “Amerikan, İspanyol, İngiliz mühendisler kadar başarılı mühendislerimiz. Biz bunu dünyanın her yerinde ispatladık ve ispatlamaya hazırız” ifadelerini kullandı. Cezayir pazarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Karaoğlu, “Cezayir, bürokrasisi ve devlet anlayışı sağlam olan bir ülke. Yavaş olmakla beraber şuanda en cazip Arap ülkelerden biri. Biz kalıcı olmayı hedefliyoruz. Türk firmalarının her sektörde Cezayir’de güçlenmesini, kök salmasını arzu ederiz. Ticaretin her dalında her türlü Türk malının Kuzey Irak’taki gibi orada da bulunmasını arzu ederiz” dedi.