Yunus Aran Anısına "Kültürlerarası Tasarım" Konferansı




















Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mimar Yunus Aran anısına "Kültürlerarası Tasarım" başlıklı bir konferans düzenliyor. Toplantı Defne Koz tarafından gerçekleştirilecek.

Eserleri arasında Foscarini, Leucos, FontanaArte, Sharp, Alessi, Mobileffe, Liv’it, Pirelli, Slide, Egizia, Rapsel-Nito, Gabbianelli, Cappellini, Guzzini, Steel, RSVP, WMF, Vitra, Authentics, Nissan, Casio, Alparda, MPD, Gaia & Gino, Nurus, Derin firmaları için tasarladığı 160’dan fazla ürün bulunan Defne Koz meslek yaşamı boyunca oluşturduğu fikirleri ve yeni projelerini dinleyicileriyle paylaşacak.


Defne Koz, deneyimlerine bağlı olarak ve projelerinden örneklerle tasarımın nasıl farklı kültürleri "Uluslararası Stil"de nötralize etmeden ve aynı zamanda yöreselleşmeden de temsil edebileceğini “Kültürler Arası Tasarım” başlığı altında anlatacak. Yakın zamanda Vitra için tasarladığı ürünler RedDot Design Award 2006 ödülüne ve “Relax” adlı lambası ID Magazine Design Annual “Best in Category” ödülüne layık görülmüş, “Dress” ve “Circus” isimli lamba tasarımları Fuscarini’nin 10 senede en çok satılan ürünleri arasında yer almış ve ürünleri ADI indexine seçilmiş olan Koz'un,
Gaia & Gino’ya tasarladığı “Liquids” isimli bardakları Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design Good Design Award ile ödüllendirilmiştir.

Konferans, Vitra ve The Sofa Hotel'in desteğiyle düzenlenecek.