Yurt Arsasının Özel Eğitim Alanına Çevrilmesine Tepki



Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Üniversitesi kampüsünden ayrılan ve Millet Bahçesi yapımı karşılığı TOKİ devri yapılan alanın satılarak üzerine lüks konut inşa edilmesinin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi'nde yurt alanı yapımı için ayrılan arsanın TOKİ tarafından özel eğitim alanına çevrilmesine tepkiler sürüyor. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2022 Yılı Bütçe Teklifi'nin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na hitaben yaptığı konuşmada; “Okulların, üniversitelerin açıldığı ilk günlerde sayısız, yüzlerce, binlerce öğrencimizin yurtta yer bulamadığı bir dönemde siz Akdeniz Üniversitesi gibi 60 bin öğrencinin bulunduğu bir bölgede yurt alanı olarak ayrılmış bulunan 23.802 metrekarelik bir taşınmazı hangi niyetle, hangi amaçla kime vermek için özel eğitim alanına çevirdiniz öğrenmek istiyorum. Bu yeri yurt alanı dışına çıkardıktan sonra da kime verdiğinizi takip edeceğim ve gerçeği ortaya çıkaracağız.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Arı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Akdeniz Üniversitesi’ne çok yakın bir alanda 4108 ada 2 parsel sayılı taşınmaz imar planında yurt alanı iken, inşaat emsali de 1,20 oranında iken şimdi TOKİ tarafından burada inşaat emsali 1,50 emsale çıkarılarak özel eğitim alanına çevrilmiştir. Konyaaltı Belediyesinin de 490 metrekare hissesi bulunan bu taşınmazın ne Büyükşehir ne de ilçe belediyesine sormadan, Bakanlığınız tarafından plan tadilatı yapılarak yurt alanı olan bu alanın özel eğitim alanına çevrilmesinin anlamı nedir? Planında yurt alanı olarak ayrılmış bulunan bu yeri yurt alanı dışına çıkarmanızın hangi anlamı olduğunu ve çıkardıktan sonra da kime verdiğinizi takip edeceğim, sonuçta takip ettiğimizde de gerçeği ortaya çıkaracağız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.