Yurtsuz Yerleşkeye Cami Paylaşımı Tepki Çekti



Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, yaklaşık 15 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin Köyceğiz yerleşkesinde yaklaşık 15 bin kişilik cami inşaatına başlayacaklarını duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Zorlu, “66 metre yüksekliğindeki minareleri ile Konya'mızın her tarafından görülebilen 15 bin kişilik muhteşem camimizin inşaatına başlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; Rektör Zorlu, paylaşımında iban numarası ve camii görselinin bulunduğu fotoğrafları da paylaşarak cami inşaatı için destek istedi.

Zorlu'nun paylaşımına birçok sosyal medya kullanıcısı KYK  yurdunun tamamlanmadığını ve üniversitenin daha çok bilimsel çalışmalara odaklanması gerektiğini belirterek şu tepkileri gösterdi:

“Her yerden görünecek minare değil, her ülke tarafından kabul edilecek bilim insanı lazım memleketimize.”

“İsraftan başka bir şey değil. Kaynakları doğru yerde değerlendirmek lazım. Sanayide bilimde çok çok gerideyiz. Üretim olmazsa, verimlilik olmazsa işimiz zor.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Cami düşmanı değilim ama öğrenciler yıllardır KYK yurdu bekliyor. Herkes Meram’da özel yurtlara bir ton para veriyor. Acil ihtiyaçlar dururken böyle devasa bir camiye gerek var mıydı acaba?”

“Bence minare yüksekliği min. 100 m olmalı. Minare boyu yükseldikçe üniversitenizin eğitim kalitesi de yükselecek, böylece dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girecektir.”

“Sırf göze hoş gelsin diye, müsriflikten başka bir şey değil bu. Oraya yurt yapın, kütüphane yapın, öğrencilerin okul hayatını kolaylaştıracak bir şeyler yapın. Bu Müslümanlık değil. Müslümanlık görkem değildir.”

Rektörden yurt paylaşımı
Rektör Zorlu, tepkiler üzerine üniversitenin Köyceğiz yerleşkesine yapılan KYK yurdunun tamamlandığını belirten bir paylaşım daha yaparak, “Pandemi de olsa durmak yok, çalışmalara tam hız devam! Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız tamamlandı.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından üniversitenin Köyceğiz yerleşkesine 3 bin kişilik (1500 Kız Öğrenci + 1500 Erkek Öğrenci) Yurt inşaatının tamamlandığı ve bahar döneminde öğrencilere hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.