Yüzde 12.5 Peşinatla Ataşehir'de Daire



Ağaoğlu İnşaat, İstanbul Batı Ataşehir'de toplam 3 bin 636 konuttan oluşan My World'ün dördüncü etabı olan Starland projesini satışa sundu. Yapımı devam eden ve Ağustos 2008'de sahiplerine teslim edilmesi planlanan Starland'de, 8 farklı tipte daire seçeneği bulunuyor.

Vakıfbank ve Akbank işbirliğiyle Ağaoğlu tarafından geliştirilen özel finansman modeline göre, Starland'den konut alanlar isterse toplam bedelin yüzde 12.5'ini peşin ödedikten sonra kalan borçlarını dondurup, konut kredisi taksitlerini 7 ay sonra ödemeye başlayacak. Taksitlerini 10 ya da 13 ay sonra başlatmak isteyenler için de daha yüksek peşinat vererek bu olanaktan yararlanabilecekler.

Kampanya kapsamında, 12 ay vadeye yüzde 0.47, 36 ay vadeye yüzde 0.98, 60 ay vadeye yüzde 1.09, 120 ay vadeye yüzde 1.17 ve 240 ay vadeye yüzde 1.21 faizle konut kredisi kullandırtılıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yüzde 12.5'i peşin ödenmek kaydıyla, ilk taksitlerin 7 ay sonra başlamasını ve bu dönemde sıfır faiz uygulanmasını öngören kredilendirme biçimini, sektördeki en iddialı finansman modeli olarak nitelendirdi.

'İnşaat yüzde 20 büyüyecek'
Ali Ağaoğlu, konut sektöründeki hızlı büyümenin 2007'de bir anlamda hız kestiğini ve büyümenin yüzde 11.5 olarak gerçekleştiğini belirterek, sektörün buna rağmen Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) büyüme oranının üç katı bir büyüme sergilediğini, 2008'deyse bu büyümenin yüzde 20'ler düzeyinde olmasının beklendiğini söyledi.
Ali Ağaoğlu, "Artık ne yaparsam satarım dönemi sona erdi. Önemli olan nitelikli konutları doğru yerde, doğru zamanda ve doğru fiyata satabilmektir. Geliştirdiğimiz bu yeni finansman modeliyle çok nitelikli ve güvenlikli konutları, konut almak isteyenlere rahat ödeme olanaklarıyla satacağız" dedi.

'Milas'ta dev bir projeye başlıyoruz'
İstanbul'da geçmiş dönemde yapılan konutların yüzde 70'inin oturulabilecek durumda olmadığını belirten Ali Ağaoğlu, bireylerin hayatlarında yaptıkları en büyük yatırım olan konutun günümüzde, sadece ihtiyacı karşılamaktan öte bir yaşam standardı sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Ağaoğlu, 20'nin üzerinde araziye sahip olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Avrupa yakasında 2008'de iki şantiye daha açacağız. Şantiyelerimizin biri biter, biri başlar. Bodrum'da daha çok yabancıların ikinci konut talebine yönelik olan Milas projemiz de bu yıldevreye girecek."

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da konut kredilerinde peşinat olarak ödenen yüzde 25'lik payı, ikiye böldüklerini ve böylece ilk ödeme oranını yüzde 12.5'e çektiklerini anlatarak, kalan borcun taksitlerinin 7 ay sonra başlamasının, tüketiciye bugüne kadar sunulmuş en avantajlı kampanya olduğunu belirtti.
Rahvalı, toplam bedelin yüzde 25'ini peşin verenlerin taksitlerinin 10 ay sonra başladığını, yüzde 31.25'ini peşin ödeyenlerin de 13 ay sonra taksit ödemeye başlayacağının altını çizdi.

Hasan Rahvalı, teslimatların ağustos ayında başlayacak olması nedeniyle, Starland etabındaki dairelerin, kısa vadede çok avantajlı bir yatırım olacağını belirtti.