Yüzlerce Ağaç Gece Vakti Kesiliyor



Antalya Hisarçandır’da, kim oldukları bilinmeyen bazı kişilerin 2 bin 650 dönüm hazine arazisinde yüzlerce yıllık çam ağaçlarını kesip, iş makineleriyle yol açmaları köylülerin tepkisine yol açtı. CHP İl ve Konyaaltı ilçe yöneticileri Hisarçandır Mahallesi sakinlerinin çağrısı üzerine, iş makineleriyle ağaçların katledildiği bölgede incelemelerde bulundu.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; CHP olarak mahalle sakinlerinin destekçisi olduklarını belirten CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, şöyle konuştu: “Kırsaldaki vatandaşların bölgede ağaç katliamı yapan kişileri ve araçları şikayet etmelerine rağmen bu şahıslar, bozuk ve çalışamaz halde olduğu gerekçesiyle iş makinelerini bölgeden çıkarmıyorlar. Ancak ne hikmetse ‘bozuk’ olduğu söylenen iş makineleri akşam saat 17.00'den sonra çalışmaya ve ağaçları katletmeye devam ediyor. Köylü vatandaş kurumuş bir ağacın bir kısmını dahi kesip evine götürürken yakalansa, aracına el konur, ceza üstüne ceza öder. Burada kollanan kimlerdir? Amaçlanan nedir? Henüz bilmiyoruz.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Gereğini yapmamak suça ortak olmaktır”
Ağaç kıyımına izin vermeyeceklerini söyleyen Bayar, şöyle devam etti: “Burada yöre halkı doğanın katledilmesine karşı çıkıyor, gece gündüz nöbet tutuyor. Buradaki araçlar istense bir günde buradan kaldırılır. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerini, devlet bürokratlarını, valiliği ve jandarmayı göreve davet ediyorum. Bu duruma sessiz kalmak, ortak olmak demektir! Gereği bir an önce yapılmalı, yağmacılar ve iş makineleri ormandan def edilmelidir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.