Yüzüncü Yıla Üç Kala



Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, 100. Yıl Kutlamaları kapsamındaki sergi ile sanat sezonunu açıyor. Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyesi 47 sanatçının, resim, heykel ve özgün baskı alanlarında yaklaşık 200 yapıtının yer alacağı sergi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Sanat bilimci - eleştirmen Ümit Gezgin başkanlığında, Vural Yıldırım ve Nazan Akpınar'dan oluşan kurul tarafından düzenlenen sergiyle ilgili olarak, Gezgin şunları söylüyor:

"Bu sergi de derneğin toplumsal katılımlı sanat projelerine kendi alanında yetkin olmaya çalışan bir örnek olarak karşımızda durmaktadır. Nitelikten taviz vermeden, sanatçıların kendi özgün üsluplarının paralelindeki eserler seçildi. Ve bu eserlerin seçilebilmesi için de, atölyeler tek tek dolaşıldı. Böylelikle Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış bir sergi uygulaması gerçekleştirildi. Günlerce süren atölye ziyaretlerinin sonucunda ciddi bir elemeden geçirilen eserlerle kurgulanan bu sergi, son zamanlarda açılan, kendi alanının en ciddi, büyük katılımlı sergisi olarak algılanmalı".

1909 yılında kurularak, yüz yıla yaklaşan tarihi boyunca farklı evrelerden geçen "Osmanlı Ressamlar Cemiyeti", Cumhuriyet dönemine miras kalan ender kurumlardan biri olarak kabul ediliyor. 1973 yılından bu yana "Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği" adı altında etkinliğini sürdüren kurum, Türk Sanat Tarihi'nin gelişimi içinde sahip olduğu saygın konumun getirdiği sorumluluk bilinciyle, güncel yorumlarıyla geleneksel Türk Resmi'ne sahip çıkarken; aynı zamanda plastik sanatlar alanındaki çağdaş yaklaşımları da destekliyor.

Sergiye Katılan Sanatçılar
Nazan Akpınar, Ayla Akyol, Feyza Alemdar, Mine Arasan, Güngör Arıbal, Pembenur Atasayar, Neşe Aybey, Betül Aydıner, Vesile Aykaç, Kamer Batıoğlu, Fehmi Bildik, Sevil Cankurtaran, Hilda Civanyan, Nedret Çığırgan, Nilüfer Çile, Melahat Dinçer, Havva Emrealp, F. Gülgün Engin, Fethiye Erbay, Mutlu Erbay, Hibel Gazze, Altunay Geciroğlu, Habib Gerez, Şermin Güner, Nihal Güres, Ayşe Hinnerkopf, Gülay İnce, Özlem Kalkan Erenus, Mete Keran, Türkan Kıran, Mehmet Kolçak, Nilüfer Moayeri, Ceylan Mutlu, Burcu Orbayram, Ayşe Pınarlı, Serdar Samancıoğlu, Aydın Sofu, Kadriye Somer, Verjin Şabcı, Jale Şahin, Feryal Taneri, Marlen Tekirdağlıcan, Sevil Teoman, Selçuk Uçku, Melahat Yağcı, Hülya Yalçın, Bengisu Yıldırım.