Zafer Havalimanı’na 9 Ay için 5 Milyon Euro Garanti Ödemesi



Yap-işlet-devret modeliyle yapılan inşaatlar ve bunlara verilen garanti ödemeleri tepki çekerken, yurttaşlar geçemediği köprünün, kullanmadığı havalimanın ücretini ödemeye devam ediyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; 2044 yılına kadar yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı’nda, şirkete verilen garanti yolcu sayısı yine tutmadı. CHP Zonguldak Milletvekilli Deniz Yavuzyılmaz’ın 2 Ekim’de CİMER'e yaptığı başvuruya, 5 Ekim’de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yanıta göre bu yılın ilk 9 ayında Zafer Havalimanı için garanti edilen yolcu sayısı 988 bin 299’du fakat havalimanını 7 bin 397 kişi kullandı. Devlet, şirkete bu yıl toplam garanti edilen yolcu sayısını ise 1 milyon 317 bin 733 kişi olarak açıklamıştı. Havalimanını yapan şirkete devlet 5 milyon 202 bin 156 euro ödeme yapacak.

Zafer Havalimanı’nı israfın anıtı olarak nitelendiren CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, maliyeti 50 milyon euro olan havalimanı nedeniyle 2044 yılına kadar şirketin kasasına en az 208 milyon euronun gireceğini belirterek, “Bunun adı hortumdur, soygundur. Vatandaşlarımız ekonomik krizin altında ezilirken, esnaf kepenk kapatırken, üniversite öğrencileri yurt bulamazken, Zafer Havalimanı yandaşlar için Merkez Bankası gibi para basmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.