Zafer Müzesi Genelkurmay'ı Bekliyor



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Polatlı ilçesinde yapımı süren Kartaltepe Panoramik Müze'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Müze inşaatının kaba kısmının bittiğini bildiren Bakan Yıldırım, müzenin içinde kullanılacak materyallerin Genelkurmay Başkanlığının sağlayacağı belgelerle oluşturulacağını söyledi.

Müzenin yapım işini Genelkurmay Başkanlığı ile Devlet Demiryolları Vakfının üstlendiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Amacımız Sakarya zaferinin bugünkü genç kuşaklara anlatılmasını sağlamak. Geçmişimiz, geleceğimizin teminatıdır. Geçmişimizi hatırlamazsak, geçmişte yaşadığımız sıkıntıları hatırlamazsak geleceğimizi inşa edemeyiz. Bu, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Milli bir projedir” dedi.

Böyle bir eserin insanların hafızasını taze tutması açısından çok önemli bir kazanım olacağını belirten Yıldırım, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Demiryollarının Kurtuluş Savaşı'nda çok büyük bir yeri olduğunu belirten Yıldırım, bu yüzden Demiryolları Vakfının projede yer aldığını ifade etti.