Zaha Hadid Metapolis ile İstanbul Tiyatro Festivali' nde...



14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali İstanbulluların unutamayacakları bir dans gösterisiyle açılıyor; Dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid’in sahne tasarımıyla sunulan “Metapolis” İstanbul Tiyatro Festivali’nde..

14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali dünyaca ünlü, ödüllü mimar Zaha Hadid’in sahne tasarımın yaptığı “Metapolis” adlı dans gösterisiyle açılacak. “Metapolis”, 14. Uluslararası İstanbul Festivali kapsamında 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde AKM Büyük Salon’da sahnelenecek.


Bu yıl, mimarlığın Nobel’i sayılan “Uluslararası Pritzker Mimarlık Ödülü”nü alan Irak asıllı mimar Zaha Hadid, ütopik bir uzay kentinde geçen “Metapolis”in sahne tasarımını ünlü koreograf Frederic Flamand ile birlikte gerçekleştirmiş…






Frederic Flamand ve Zaha Hadid; “Metapolis”te dans ve mimari arasındaki sınırsız buluşmaları dışa vururken, koreografi ve mimari bütünleşmesi izleyiciye sahnede alternatif bir yaşam alanı sunuyor. Frederic Flamand’ın koreografik tiyatrosunun temel hareket noktasını ise insan ve kent ilişkisi oluşturuyor.

2003 Venedik Bienali’nin Çağdaş Dans Bölümü’nün açılış konuğu olan Belçikalı topluluk Charleroi / Danses - Plan K’nin sunduğu, Frédéric Flamand’ın yorumladığı “Metapolis” İstanbul Tiyatro Festivali’nden önce dünyanın belli başlı kentlerine ve festivallerine de konuk oldu.

Bilgi için : www.istfest.org/tiyatro