Zamanaşımı Melih Gökçek’i Kurtardı



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eski Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve bazı Belko yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın, Belko’ya bir arsanın devriyle ilgili olarak, görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılandıkları dava zamanaşımı nedeniyle düştü.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bazı sanıkların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kaya’nın, davanın zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasını talep ettiği duruşmada, sanık avukatları, müvekkilleri için beraat talebinde bulundu.

Yargıç Hayrettin Türe, beyanların alınmasının ardından, davanın zamanaşımı nedeniyle düştüğünü açıkladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Melih Gökçek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da diğer 62 sanık hakkında 2003 yılında hazırlanan iddianamelerde, Batıkent’teki bir arsanın sermaye artırımı için Belko’ya devredildiği, Belko’nun da bu arsayı değerinin altında fiyatla bir kooperatife satarak belediyeyi zarara uğrattığı ileri sürülüyordu. İddianamelerde, sanıkların ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyordu.

Sanıkların yargılanmasına önce Yargıtay’da başlanmış, yasa değişikliğinin ardından dava dosyası Ankara Adliyesi’ne gönderilmişti.