Zarif Özbüker Firması Yurtdışına Açılıyor



Zarif Özbüker Şirketi, Özgörkey Grubu'na ait, Gaziosmanpaşa Bulvarı, Necatibey Bulvarı ve Vali Kazım Dirik Caddesi'nin arasındaki dört katlı eski tütün deposunun bulunduğu binayı yıktı. Firma, Çiğli'deki altyapı çalışmaları sonunda yolun ortasında kalan 6 katlı binayı da bir günde yerle bir etti.

Yıkım işinin, baba mesleği olduğunu belirten Gencol Özbüker, "İnsanlar yapıyor, biz yıkıyoruz. Ama bir güzel olması için eskisini yıkıyoruz. Şu anda Avrupa standartlarının üzerinde bilgi ve teknolojik donanımına sahip yıkım ekibimiz var. Zaten yıkım için yabancı ülkelerden de teklif alıyoruz. Önümüzdeki günlerde yurtdışında yıkım yapacağız" dedi.

88 yıllık çınar

1920 yılından itibaren yıkım sektöründe Zarif Özbüker Yıkım ve Hafriyat Şirketi olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Zarif Özbüker Şirketi Genel Müdürü ve sahibi Gencol Özbüker, şu bilgileri verdi:

"Yıkım sırasında en önemli şey, güvenliktir. Güvenlik çemberini oluşturmadan asla yıkıma başlamayız. Personelimizin ve yıkımın yapılacağı alanı kullanan vatandaşların can güvenliğini sağlamadan işe girişmeyiz. Son olarak, Çiğli'de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilen yıkımda da bir gün gibi kısa sürede yolun ortasında kalan 6 katlı binayı çevreye hiç bir zarar vermeden yıktık. Teknolojinin yakın takipçisiyiz. Zarif Özbüker firması olarak, güzel İzmir yaratılırken, bizim de bu çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Bina yıkımı yanı sıra, hafriyat kazı kırım söküm, hurda demir, eski kereste, altyapı işleri, batar söküm yıkımı, bina yıkımı, eski inşaat malzemesi, eski kereste alım satımı, hafriyat, hurdacılık,, tadilat söküm gibi işleri de yapıyoruz. Geçtiğimiz ay, Özgörkeyler'in Çankaya'daki eski bınasının yıkımı için belediye bise 65 gün süre tanıdı. Biz, 7/8 günde binayı, çevreye hiç zarar vermeden yıktık ve işi teslim ettik. Basamaklı yıkım sistemiyle çok kısa zamanda işi bitiriyoruz."

www.zarifozbuker.com adresinden, yurtdışında bazı firmaların ve belediyelerin kendilerine ulaşarak taleplerini ilettiklerini belirten genç işadamı Gencol Özbüker, "Şimdilik isimlerini açıklamayacağım bazı ülkelerle temas halindeyiz. Ancak TIR'larla araçlarımızı oraya götürüp deneyimli personelimizle yıkım ekibini Avruya kapısına dayayayacağız" diye konuştu.

Kadifekale'de 20 ev sırada

Gencol Özbüker, İzmir'in çeşitli noktalarında devam eden yıkımların yanı sıra büyük projelerde de görev aldıklarını söyledi. Özbüker, "Önümüzdeki günlerde, Kadifekale heyecan bölgesinde kalan 20 evin yıkımına başlayacağız. Bu zor işin de üstesinden geleceğiz" diye konuştu.