Zekeriyaköy'e 150 Milyon Dolarlık 5 Proje



2003 yılında Sarıyer Uskumruköy’de Güney Konakları’nı, geçtiğimiz günlerde de Zekeriyaköy’deki Güney My Town projesini hayata geçiren Güney Şirketler Grubu, aynı bölgede 3 yeni projeye daha imza atıyor.

Bölgeye yaptığı yatırım sayısı 5'e ulaşan grubun, Uskumruköy ve Zekeriyaköy’de yeni başladığı, Güney Kasaba, Güney Residence ve Zekeriyaköy Güney Konakları projesi aynı anda uygulamaya kondu. Güney Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güney, "Gerçekleştireceğimiz bu yeni projelerle bölgeye yaptığımız yatırımların toplamı 150 milyon dolara ulaşacak. Avrupa Yakası’nda Maslak ile 13 kilometre, Mecidiyeköy ile 25 kilometre mesafesinde bulunan Zekeriyaköy ve Uskumruköy Bölgesi; sınırlı ve doğanın içindeki yatay yapılaşma ile İstanbul için örnek bir yaşam alanı olma özelliği taşıyor" dedi.

2000 yılında inşaatına başlanan Uskumruköy Güney Konakları’nı 2003 yılında tamamlayan şirketin, Uskumruköy’de uygulamaya koyduğu Güney Kasaba projesi 2009 yılının eylül ayında teslim edilecek. Yapımı hızla devam eden projenin şu ana kadar yüzde 80’i satılmış durumda. Güney Group’un Zekeriyaköy’de gerçekleştirdiği Güney My Town projesinin yapımı da kısa bir süre önce tamamlanarak, anahtar teslimleri gerçekleşti. Zekeriyaköy’de uygulamaya yeni koyulan diğer iki projeyi de Güney Residence ve Zekeriyaköy Güney Konakları oluşturuyor. Satışların devam ettiği bu projelerde villaların fiyatları 200 bin Euro’dan başlıyor. Güney Group’un şu anda satışı devam eden konut projeleri şöyle:

Güney Kasaba

Uskumruköy’de konumlanan Güney Kasaba projesinde 42’si villa, 18’i bahçe dubleksi ve 18’i de çatı dubleksinden oluşan toplam 78 konut yer alıyor. 165 metrekare 3 oda 1 salon, 176 metrekare 4 oda 1 salan ve  278 metrekare 5 oda 1 salon konutların inşaatının 2009 yılının Eylül ayında bitirilmesi planlanıyor. Projenin yüzde 80’i şimdiden satılmış durumda.

Güney Residence

Güney Group’un Zekeriyaköy’deki bir diğer projesi ise rezidans olarak tasarlanmış. 80 adet konutun bulunduğu Güney Residence’da 40 adet çatı dubleksi, 40 adet ise bahçe dubleksi yer alıyor. İnşaatına 2008 yılının temmuz ayında başlanan proje Eylül 2009 yılında bitirilecek. Satışları devam eden rezidansda daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlanmış. Zekeriyaköy Çarşı’ya 2 dakikalık mesafede olan projede fitness, kapalı yüzme havuzu ve tenis kortu yer alıyor.

Zekeriyaköy Güney Konakları

37 müstakil villadan oluşan  Zekeriyaköy Güney Konakları’nda 310 metrekare ile 600 metrekare arasında 5 oda 2 salon, 6 oda 2 salon, 7 oda 2 salon daire tipi bulunuyor. Evler arası görüntülü telefon ve özel güvenlik hizmetinin sunulduğu projede tenis kortu ve havuzun da yer aldığı sosyal yaşam olanakları bulunuyor.