Zemin Sektöründe Çevreci Devrim: “Ftalat” İçermeyen PVC Üretim Teknolojisi



Tarkett’in ekolojik yenilikçilik ve sürdürülebilirlik yaklaşımının bir parçası olan, ftalat içermeyen bu yeni ürünler -geri dönüşmüş malzemeler haricinde-, iç mekan hava kalitesini iyileştirmek için tasarlandı. Tarkett tarafından seçilen ftalat içermeyen plastikleştiriciler, gıda ile temas eden kaplar ve çocukların ağzına sokması muhtemel oyuncaklar için uygun görülüyor.

2009’da iQ Natural’i piyasaya sürmüştü

Geçen birkaç yıl içinde Tarkett, Kuzey Amerika ve İsveç üretim tesislerinde ftalat içermeyen bu yeni teknolojiyi proaktif olarak kullanmaya başlamıştı. Şimdi 2014 yılına kadar Avrupa'nın geri kalan tüm üretim tesislerinde ve önümüzdeki yıllarda ise dünyada geri kalan tüm tesislerde adım adım bu uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. 2009 yılında Tarkett, yenilenebilir plastikleştiriciler kullanılarak üretilmiş ilk ftalat içermeyen homojen PVC zemin kaplaması iQ Natural’i piyasaya sürmüştü.

Tüm ürünleri çevre dostu

Tarkett aynı zamanda çok düşük VOC (uçucu organik bileşen) emisyonlarına ve en iyi iç mekân hava kalitesine katkı sağlayacak şekilde tüm ürünlerini çevre dostu olarak tasarlayarak en yüksek sektörel standartlarını belirliyor.

Tarkett yenilikçi zemin kaplaması çözümleri, sadece dünyadaki tüm düzenlemelere uymakla kalmıyor, onların ötesine de geçiyor. Tarkett insanlara, çevreye ve ekonomik kalkınmaya olumlu katkı ihtiyacını vurgulayan “Cradle to Cradle” prensibine ve döngüsel ekonomi ilkeleri uyarınca ürünlerinin üretim süreçlerinin optimize edilmesine kendini adamıştır.

Reklam Goruntulenme Bolumu