ZET, Good Design 2013 Ödülü’nü Aldı



Tasarımları ve üretim kalitesiyle fark yaratan mobilya markası Birim, The Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi tarafından verilen, dünyanın en eski ve en prestijli tasarım ödülü Good Design'ın sahibi oldu.

1950 yılında Eero Saarinen, Edgar Kaufmann Jr., Charles ve Ray Eames tarafından oluşturulan 'Good Design' markası, dünyanın dört bir yanındaki başarılı tasarımcı ve üreticilerin tanınırlık kazanması ve yenilikçi ürün konseptlerinin geliştirilmesi gayesini taşıyor.

2013 yılında ödül programına, 48 ülkeden üreticilere ait on binlerce başvuru oldu. Tasarım, inovasyon, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, markalaşma, ekolojik sorumluluk, fonksiyonellik, malzeme, teknoloji kullanımı gibi kriterlerin jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada Birim, Studio E2 tasarımı Zet masa ile ödül alan markalardan biri oldu. 2011 yılında Neslihan ve Mehmet Erciyas tarafından Birim için tasarlanan Zet masa, 2012 yılında Design Turkey Ödüllerinde İyi Tasarım Ödülü’nü de almıştı.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Birim, 2004 yılında Tanju Özelgin tasarımı Cube adlı ürünle A Design Fair-İstanbul Tasarım Buluşması’nda ödül alarak tasarım konusunda ilk kez dikkatleri üzerine çekti. İlerleyen yıllarda Şule Koç tasarımı “Su” adlı ürün ile kendisinden söz ettirdi. Birim, 2010 yılında Tanju Özelgin ve Ayça Çakanışık tasarımı His ile Design Turkey 2010 Üstün Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. 2012 yılında Studio E2 tasarımı Zet masa ve Cem Tanrıkulu tasarımı Tay koltuk ile Design Turkey 2012 İyi Tasarım ödüllerini alarak tasarım konusundaki öncülüğünü ve istikrarını devam ettirdi.

Birim'in yanında Good Design 2013 ödülüne değer görülen markalar arasında Apple, Alessi, BMW, Haworth, Hewlett Packard, Hyundai, Knoll, LG, Mercedes-Benz, Porche, Samsung, Philips, Vestel, VitrA, Vodafone, Nurus, Derin, Ersa da yer alıyor.

Türkiye'den ödüle değer görülen tasarımlar için tıklayınız.