Zeynep Mennan'dan Bir Sergi Okuması



Zeynep Mennan, Garanti Galeri'de sergilenen KOL/MAC: Project MUTEN İstanbul (Galataport için bir Senaryo Önerisi) üzerine bir sergi okuması yapacak. Mennan konuşmasında, "non standard paradigma"nın biyolojik ve hesaplamalı çifte özü üzerinde duracak.

Ekolojik prensiplere dayalı dinamik ve öngörülü modellemelerin mimarlığın bilgi alanında "doğallaştırma" yönünde önemli değişimlere işaret ettiğini vurgulayarak, bu yaklaşımın kentsel tasarımdaki değerini tartışacak.

Zeynep Mennan
Mimar, kuramcı ve tasarım eleştirmeni olarak çalışmalarını sürdüren Mennan, ODTÜ dışında, ENS de Fontenay-St Cloud, UCLA Critical Theory Program in Paris, University of Pennsylvania, Sci-Arc, TUDelft, RMIT gibi üniversitelerde konferanslar ve tarih-kuram seminerleri verdi, yayınlar yaptı. 2003 - 2004 tarihlerinde Paris Centre Georges Pompidou'da açılan Architectures Non Standard sergisinin yardımcı küratörlüğünü, sergi tasarımını ve sergi kataloğunun derlemesini üstlenen Mennan, 2004 yılından beri ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde mimarlık kuramı, bilgikuram ve hesaplamalı tasarım konularında yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

Hesaplamalı tasarım araştırmasının kuramsal, tarihsel ve bilgi-kuramsal haritalaması ile bilişsel bilimler ve morfojenetik araştırmalarının tasarım ve form bilgisine etkisi alanında araştırmalar yapan Mennan, bu konuda ODTÜ MATPUM' da yer alan Hesaplamalı Tasarım Araştırma Birimi'nin de kurucusu ve yöneticisidir.

Son dönem yayınları arasında: Mennan, Zeynep. "From Number to Meaning: Prospects for a Quantitative Hermeneutics", in Korkmaz, Tansel (ed.), 2005. Architecture in Turkey around 2000: Issues in Discourse and Practice. (Ankara: Chamber of Architects of Turkey) pp. 121-132; Migayrou, Fréderic and Zeynep Mennan, eds. Architectures Non Standard. Paris: Editions du Centre Pompidou, 2003; Mennan, Zeynep. "Des Formes Non Standard: Un 'Gestalt Switch'.", in Migayrou, Fréderic and Zeynep Mennan, (eds.), 2003. Architectures Non Standard. (Paris: Editions du Centre Pompidou), pp..34-41; Mennan, Zeynep. "Delicious Decay." Corrupted Biotopes_R§Sie... Architects, DD Design Document Series_05. Seoul: DAMDI Co, Ltd., 2004 yer alıyor.