Zeytinburnu-Bağcılar Tramvay Hattının Araçları Sefere Hazır



Ağustos ayı içinde hizmete girmesi planlanan Zeytinburnu-Bağcılar tramvay hattında hizmet verecek araçların rehabilitasyon çalışmaları tamamlandı.

Rehabilitasyon çalışmalarına ilk olarak 2005 yılı sonunda başlanan 18 araç 8 aylık süre içerisinde sefere hazır hale geldi. Daha önce Aksaray- Havalimanı güzergâhında kullanılan araçlar bu süre içerisinde İstanbul Ulaşım A.Ş. atölyelerinde ağır bakımdan geçirildi, araçların boya ve kaportaları yenilendi.

Araçların rehabilitasyonu ile birlikte yeni açılacak hattı kullanacak yolculara; konforlu, ferah, modern bir yolculuk imkanı sunacaklarını belirten İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş, tamamı klimalı olarak hizmet verecek araçlarda yapılan rehabilitasyon çalışmasının yaklaşık 1 milyon YTL’ye mal olduğunu belirtti.

Güzergah uzunluğu 5.2 kilometre olan ve üzerinde 9 istasyon bulunan Zeytinburnu-Bağcılar tramvay hattı, Bağcılar yönünde Fildamı Caddesi’ne doğru ilerleyerek Çırpıcı Deresi ve D-100 Karayolu’nu viyadük ile üstten geçiyor ve Mehmet Akif Caddesi’nin orta refüjüne oturuyor. Zeytinburnu-Bağcılar Hattı, halen işletmede olan Kabataş-Zeytinburnu Tramvay Sistemi’nin son istasyonu olan Zeytinburnu İstasyonu’na entegre olarak hizmet verecek.

Bu kapsamda Aksaray-Havalimanı hafif metro hattının da geçtiği Zeytinburnu İstasyonunda da İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından yenileme çalışmaları yapıldı. Yolcuların rahat hareketlerini sağlamak için istasyona yeni yürüyen merdiven yapılırken, tramvay istasyonu ile hafif raylı sistem istasyonu arasında peron seviyesinde geçiş kapısı oluşturuldu.